Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sretno ljudi!
tata ti je gubitnik jer te nije otresao u peskir haj sad mrs djikson promasio si temu
Sretno
uputite koji kamio sa vodom i hranom u pogodjene dijelove
Zasto tako za Siriju? Gdje bi spasilacke sluzbe isle? Ratni region? Podrucje koje kontrolisu neke grupe ciji te pripadnik moze proglasiti necijim spijunom? U regionima u kojim je sva vlast u obrvi nekog lokalca i gdje nema mehanizama pravne drzave, saradjivao bi s kim? Ne ulazim u politicko stanje u Siriji. Osnova je da u nekom regionu nije dovoljno imati vlast, nego ta vlast mora imati i nekakve pravne mehanizme vlasti. Ako ih nema, slabo ko ce im poslati spasilacke sluzbe.
Sramota za sajt koliko malo vijesti ima o Turskoj, više im zanimljivo što neki tamo gleda pornić u Skupštini Srbije....... kad pogledate Avaz ima mnogo više vijesti o zemljotresu, SRAMOTA !!!!!!!
Ovi iz gss-a kada dođu s vozilima, bit će umorniji od ovih što su 3-4 dana radili na spašavanju. Organizujte to da danas svi krenu avionom, a ne uhljebi danas avionom, a dobrovoljci narednih dana vozilima!
potrebna su i vozila i oprema bice posla tamo jos dugo
autom?? svasta..
Kako god nek su poslali da se ne sramotimo uvijek.
GSS šaljite. Pola ovih po FUCZ je uhljebljeno i nesposobno… čast izuzecima naravno
Povedite i Solaka...
Krenuti vozilima na put?!? Na žalost ovo nije hitna pomoć. Nakon putovanja od dva dana vi na žalost nećete biti u misiji spašavanja preživjelih, već u misiji vađenja tijela onih koji su izgubili život! :(
Avionom prijatelju, procitaj prvo.
Upravo gledao na televiziji gdje pripradnik služve spašavanja fcz-a doslovno kaže:"krećemo vozilima, na žalost, al šta je tu je"
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A Sirija nista??? Jel tamo ne zive ljudi, jel to tamo nema nastradalih??? Kakvo licemjerje! Pa najmanje ste trebali poslati pola u Tursku a pola u Siriju!
@User916 E sad, sta bi bilo kad bi bilo, pa i tvoja stara da ima licencu i mosnje bila bi taksista a ne raspala rava, razumijes medo?
U situacijama teskog pogroma svaka pogodjena drzava ima dovoljno svojih volontera ali nema dovoljno pripadnika specijalnih sluzbi. U takvim situacijama, svako osposobljeno lice, svaki pas tragac su od izuzetne vaznosti. Nije simbolicno to sto BiH salje, jer rad tih ekipa nece biti simbolican nego prijeko potreban. Neko vise, neko manje...i ojacaju spasilacke sluzbe.
Turska ima jedan od najboljih sistema odgovora na katastrofe na svijetu. A trenutno je preko 20 timova ili stiglo i pocinje operacije ili su u zraku. S druge strane u Siriju niko nista nije poslao jos.
Prijatelj se pozna u nevolji!! Brabo momci bravo BiH !!
Malo kasnite... Hrvati već stigli dole, ljudi ponijeli sve što im treba tako da od Turske ne trebaju ni smještaj, hranu niti bilo šta drugo - nose hranu, šatore, pokretnu kuhinju, kuhara, pse, alate i sl.
A sta ti radis, osim sto seruckas ovdje
Hm.. Passat ima pravo. Prvih 24h su kriticni. Nasi dok dodju dole, proce jos 24h (dok slete negdje u "blizini", nadju daljnji prevoz do odredista, dok se smjeste i budu rasporedjeni, i ako je neko i ziv smrznuce se do tad. Tako da treba razmisliti kako to u buducnosti sve malo ubrzat. Ne samo BiH, nego sve zemlje zajedno.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)