Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
imaju danas Bakirove punktacije. Cuva ih u svicarskoj banci 😛😛😛
Sve u svemu ostale su otvorene mogućnosti da je Gospodin Mehmed Spaho otrovan a Stjepan Radić upucan. Sve u svemu pomenutim atentatima je dedinjski pašaluk (politički beograd) navukao na sebe veliku mržnju trećeg rajha čiji alexander Ler organizirao bombardovanje vukojebine 1941-e i kasnije sovjetskog Nikite Hruščova 1945-e. Tako je Tariguzija (tzv. srbija) izvodila sado-mazo poteze sa ondašnjim evropskim silama.
Cetniks neznam sto ga spominjete
Koliko dugo se bore da dobiju Bosnu, a nemaju nikakve šanse. Počinjem se osjećati ponosno što neko toliko želi moju zemlju, a ona moja još od mojih pradjedova.
jos malo istorije za sirotinju da se kojim slucajem ne zaboravi. nije patio ni spaho ni bakir, patio je narod. i tad i sad
Sta je problem u komentaru "zadnje rijeci su mu bile ova kafa ima cudan ukus ",satro velika tajna da je bio otrovan,kako bi sporazum Cvetkovic-Macek uopste mogao proci,da se neko nije uvrijedio mozda,pustate svakojaku bagru da baca nacionalisticke ublehe a istina boli jel?
Normalan zivot u ovoj regiji je moguc. Opasnost od nazadnih politika nacionalizma, komunizma i sl. uvijek postoji medjutim ljudima je postalo jasno da drzava ne mora biti zarobljena ideologijom bilo koje vrste, da gradjanin ne mora da bude sluga bilo koje ideologije. Drzava i gradjanin (pojedinac) mogu da napreduju i zive slobodno samo u demokratskoj gradjanskoj drzavi koja je najveci doseg dosadasnjeg razvoja civilizacije drustva. Sve drugo je diktatura i autokratija
Spaho je bio pametan politicar koji je imao dugorocne vizije za sve muslimane na Balkanu, on i njegova partija JMO su 1930 godine imali progresivnije poglede nego alija i SDA 1990 do danas. Spahini nasljednici ideje bili su rahmetli Adil kojeg je alija zahebao i Muhamed Filipovic, da je kojim slucajem 1991 umjesto alije vodio nas Adil daleko bi dogurali☝️
Uz Boziju pomoc i nasu snagu i volju mi bosnjaci cemo sacuvati ovu domovinu do sudnjeg dana
@admir1983 Jes jes dok je Baketa ni zemlje ni para.
Zadnje rijeci su mu bile:ova kafa ima cudan ukus.
Jedan povrsan clanak,nista ne govori o tome kako je veliki opzicionar spaho bio u svakoj vladi kraljevine shs ,a kasnije jugoslavije ,niti kako je trgovao sa srbima kako bi vazda imao ministarsku poziciju redovno zabijajuci noz u ledja radicevom hss-u,te svima koji mu nisu ljubili dupe,i tada je uveliko koristio islamsku zajednicu da bude izabran ,a narod i tada kao ovce glasao za "svoga".kada su ga zaobisli u sporazumu Cvetkovic-Macek ga je i natjeralo da otrci u Beograd.
Hegemonisticke , osvjacke, okupatorske teznje Srbije prema susjednim drzavama , traju vec stoljecima .
Ta srbija samo jad pronosi ovim prostorima
Bio je veliki covjek kao Husein Husaga Cisic koji su se lavovski borili za prava Bosnjaka.
Da nam je danas jednog Spahu...