Koalicija Preokret
0

Spahić zamijenio šešir Tvrtkovom krunom

Sarajevo-x.com
Na kraljevskom gradu Visoki predsjednik Koalicije Preokret: GDS BiH i NEP BiH Ibrahim Spahić danas je zamijenio šešir za krunu kralja Tvrtka.

Nosioci lista i kandidati Koalicije okupili su se danas na kraljevskom gradu kako bi učestvovali u ceremoniji svečanog potpisivanja Deklaracije 23.

Predsjednik Spahić je u svom obraćanju pozvao na očuvanje državnosti i suvereniteta Bosne i Hercegovine i odbacio političke špekulacije o partnerstvima za podjele.

Predajući šešir za krunu, Spahić je postavio pitanje kuda to ide Bosna i Hercegovina sa ljudima koji je deceniju drže postrani od evropskih i svjetskih tokova i onemogućavaju građane da koriste "prirodne, historijske i Božije darove jedne od najljepših zemalja svijeta".

Spahić je, gledajući vrhove bosanskih olimpijskih planina, kazao da su kraljevski pogled Tvrtka I sadašnji vladari izgubili jer su "opsjednuti blještavilom samoizabranih svita i porodica, koje propovjedaju da je narod tu da služi njima i da je baš njima Bogom data vlast".

"Sve će se to preokrenuti 3. oktobra i građani će biti slobodni", zaključio je Spahić

Delegacija Koalicije Preokret posjetila je Visoko i zadržala se u Zavičajnom muzeju Visoko, odajući posebno priznanje direktoru Senadu Hodoviću na doprinosu u zaštiti i očuvanju kulturne baštine, saopćeno je iz pres-službe.