GDS BiH
0

Ibrahim Spahić kandidat za Predsjedništvo BiH

Sarajevo-x.com
Ibrahim Spahić
Ibrahim Spahić
Građanska demokratska stranka Bosne i Hercegovine kandidovala je Ibrahima Spahića, za člana Predsjedništva BiH, saopćeno je iz te stranke.

Predsjednik GDS-a, Spahić, izjavio je da će tokom izborne kampanje učiniti sve da se čuju i poštuju autentični interesi građana BiH, u zemlji i dijaspori.

"Nakon izbora zajedno sa političkim partnerima koji ostvare povjerenje svojim programom i kandidatima, napravit ćemo preokret koji će osigurati stabilnu i prosperitetnu državu Bosnu i Hercegovinu, za sve njene generacije. Vodit ćemo jednu politiku, unutarnju i međunarodnu, kroz sedam ključnih prioriteta – ekonomski razvoj, zaštitu svih ljudskih prava i sloboda, nove investicije i zapošljavanje, socijalnu pravdu, uklanjanje svih oblika diskriminacije i kroz donošenje strategija ekonomskog i socijalnog, kulturnog i obrazovnog razvoja BiH i novog ustava BiH.

Učinit ćemo sve da napravimo preokret u ispunjenju obaveza za prijem u WTO, NATO i EU. Bit ćemo euro-mediteranski centar mira i sigurnosti", naveo je Spahić u prvoj izjavi nakon kandidovanja.