{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spahić: Bh. političari svađanjem stvaraju privid da nešto rade

F
20.8.2012. u 15:52
56
69
Spahić: Bh. političari svađanjem stvaraju privid da nešto rade
56
Spahić: Bh. političari svađanjem stvaraju privid da nešto rade
Besim Spahić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U nedostatku kvalitetnih ljudi, koji znaju šta je politika i šta je zadatak primarno državnog marketinga, kao okvira za sve drugo te u nedostatku sposobnosti da vide i procjene šta se dešava na makro i na mikro planu, ali i da daju kvalitetne odgovore, najlakše im je svađati se, šikanirati jedan drugoga i dalje njegovati vjersko-nacionalne polarizacije, što nije ništa drugo do dekoracija privida da oni nešto rade, odnosno da bi, ali im drugi "nepoćudni" to ne dozvoljavaju.
Ovo je za Fenu kazao profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu prof.dr. Besim Spahić odgovarajući na upit o sveprisutnijem govoru mržnje u BiH posebno u predizborno vrijeme, što je slučaj i sada u vrijeme prije Općinskih izbora u BiH zakazanih za 7. oktobra.

Spahić kaže i da se na hrvatskoj i slovenačkoj televiziji (iako su i oni prepuni istih i još kompleksnijih problema) zezaju s ministrom, koji je rekao "da ljudi štede, odnosno da ne jedu i da ćemo tako prevazići postojeću i još goru nadolazeću krizu".

"To govori o bh. političkim diletantima, koje stranke promoviraju u ministre i druge funkcionere, ali je i indikator opće nekulture političke komunikacije, u čemu su glavni akteri demokratski neizobraženi građani, koji daju glasove svojim 'ljubljenim' partijama i liderima, kojima na svoju štetu i štetu države sve opraštaju, naravno hraneći se šikaniranjem drugih tabora", naglasio je u izjavi za Fenu prof.dr. Besim Spahić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: