{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sorensen: Ukoliko ne izađete na izbore, glasali ste za osobu koja je pobjedila

15.9.2014. u 14:52
3
13
Sorensen: Ukoliko ne izađete na izbore, glasali ste za osobu koja je pobjedila
3
Sorensen: Ukoliko ne izađete na izbore, glasali ste za osobu koja je pobjedila
"Evropska unija će pažljivo pratiti izborni proces u Bosni i Hercegovini i podržavamo dolazak Posmatračke misije ODIHR-a", rekao je šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH Peter Sorensen, na sastanku sa šeficom Posmatračke izborne misije OSCE/ODIHR-a Corien Jonker održanom danas u Sarajevu.
Ambasador Sorensen je istakao važnost domaćeg posmatranja izbora i učešća, posebno aktivnosti koalicije ''Pod lupom'', i pozvao je građane BiH da glasaju na oktobarskim Općim izborima.

"'Ukoliko ne glasate, glasali ste za osobu koja je pobjedila"', rekao je šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH Sorensen.

Istakao je da ko god bude izabran na oktobarskim izborima ima odgovornost da pokrene zemlju, posebno putem ekonomskih reformi sadržanih u Sporazumu za rast i zapošljavanje.

"Prvenstveno, bitno je ono što građani očekuju. I građani BiH i zemlje članice EU žele da se ova zemlja priključi Evropskoj uniji. Svako istraživanje u ovoj zemlji pokazuje da građani žele bolji život - žele posao, bolje plate i penzije, dobro obrazovanje i zdravstveni sistem te snažnu borbu protiv korupcije. Svojim glasovima, građani Bosne i Hercegovine će izabrati one za koje misle da su najbolji za taj posao i za ostvarivanje tih rezultata", zaključio je ambasador Sorensen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: