{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sorensen: Strukturalni dijalog za efikasan sistem pravosuđa

S
27.10.2011. u 18:19
0
2
Sorensen: Strukturalni dijalog za efikasan sistem pravosuđa
0
Sorensen: Strukturalni dijalog za efikasan sistem pravosuđa
Peter Sorensen (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Specijalni predstavnik EU Peter Sorensen vjeruje da će drugi sastanak u okviru strukturalnog dijaloga o pravosuđu, koji je zakazan za 10. i 11. novembar u Sarajevu, pomoći BiH da učvrsti nezavisan, efikasan i stručan sistem pravosuđa.
Sorensen je ukazao da BiH ne smije propustiti dvostruku priliku koja se pruža posredstvom strukturalnog dijaloga o pravosuđu koji potpomaže EU.

''Istovremeno, dijalog pomaže napredak zemlje na njenom putu prema EU. Svi građani i ljudi širom političkog spektra mogu i treba da pozdrave ove ciljeve. To je dvostruka prilika'', rekao je Sorensen.

On je istakao da se strukturalni dijalog EU - BiH o pravosuđu provodi u okviru Procesa stabilizacije i pridruživanja i da je to jedan od mehanizama za reviziju zakona i funkcionisanje institucija u zemljama proširenja, navodi se u saopštenju Delegacije EU u BiH.

''Ne mogu dovoljno naglasiti potrebu za dosljedno uključivanje i predanost svih zainteresovanih strana u zemlji u ovom poduhvatu, uz dobru koordinaciju, saradnju i u duhu uzajamnog razumijevanja'', rekao je Sorensen.

On je naglasio da je dobra vijest da su već nakon prve etape u ovom procesu, vlasti pristupile aktivnostima kako bi bio ostvaren napredak u pogledu nekoliko preporuka iz juna te da raduje nastavak razgovora u novembru.

Prvi sastanak strukturalnog dijaloga EU - BiH o pravosuđu održan je 6. i 7. juna u Banjaluci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: