{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SNSD tvrdi da Savez za promjene ruši Narodnu skupštinu RS-a

F
13.9.2017. u 17:59
14
7
SNSD tvrdi da Savez za promjene ruši Narodnu skupštinu RS-a
14
SNSD tvrdi da Savez za promjene ruši Narodnu skupštinu RS-a
Iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) tvrde da je nasilnim prekidom rada Narodne skupštine Republike Srpske Savez za promjene krenuo u najopasniju avanturu do sada rušenje parlamentarne demokratije, a time i RS-a.
"Ovaj, do sada, neviđen akt nasilja prema demokratiji, potvrdio je da njihovo djelovanje nije ni opozicionio, ni alternativno, ni ideološko i što je najvažnije - sve što rade, rade bez podrške javnosti, koja je prije samo godinu dana na lokalnim izborima u RS-u rekla šta misli o njihovom djelovanju", navode se u saopćenju iz ove stranke.

Tvrde da su "akciju nasilnog zauzimanja parlamenta osmislili dio političkog Sarajeva, ekipa Džordža Soroša i njegovog referenta Brajana Hojt Јia, koja je stigla u RS, i dobro poznata ambasada u Sarajevu".

"Političko Sarajevo želi da uništi RS, osoblje ambasade želi da uništi Milorada Dodika i SNSD. Šta žele SDS, PDP i NDP? Pošto nemaju prodršku javnosti, i to im je očito stavljeno do znanja, predloženo im je da krenu u rušenje najvažnijeg mjesta u državi - Narodne skupštine", navodi se u saopćenju.

Iz SNSD-a pozivaju sve opozicione poslanike u Narodnoj skupštini “da se okanu avantura i vrate u okvire normalnog ponašanja i parlamentarnoj diskusiji iz koje je uvijek kao pobjednik izlazila RS, ma ko bio vlast ili opozicija”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da imate šansu biste li se iselili iz BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: