Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je kao "Noć Vještica" samo po danu.
Dani Babaroga?
hahah mati moja, gledaj im faca. Bivse kafanske seljancure se pokundurile i dale u politiku. A sad su sluzbene dame i ozbiljne politicarke, sa prefinjenim gothic stilom od dizajnera sa Romanije.
Pokondirile. Od naziva komedije Jovana Sterije Popovica - "Pokondirena Tikva" o udovici opancara koja hoce na silu da bude dama. Pokondirena tikva zato sto od tikve ne pravi "kandirano voce". Jer useceri ti tikvu koliko hoces, to je i dalje curta. No ni ta verzija nije losa. Cak nekako i veze za original. Kao, opancarka obula kondure.
@taraba22 hahah hvala na detaljnom objasnjenju i etimologiji mog izraza. Ja fkt nisam imao pojma o izvoru rijeci; nisam je puno puta ni cuo, ali mi je u ovom kontekstu zvucala i vise nego prikladno. Al znao sam da se odnosi na seljaka koji je wannabe kulturan i civilizovan. Samo "pokondireno" zvuci nekako profinjenije nego "pokundureno", koje odaje utisak onog pravog seljackog kasapljenja knjizevnog jezika, sto je vjerovatno svojstveno i kraju odakle ove dame sa slike dolaze.
Nije napustanje nego ogladnila cim se najede eto nje.
ove oštrokondže ko da su iz nekog crtanog filma
Koja je slika prije a koja poslije makeovera? Lijeva ili desna? Ne mogu da odredim.
Prikaza..
za pare koje dobijaju ja bi ih kažnjavo za ovakav izgled .. sramota
joj, vidi treba.. halo, dobra, dobraaa...
:)))) A vidi Dudukove produžene ruke u našem Parlamentu!
He, ovo je stvarno farsa. Pa gospodje cekajte da dodju svi na red. Ova drzava je puna ubica i silovatelja koji slobodno hodaju ulicama. Od 50 000 silovanja u ovom prokletom ratu izreceno je samo 12 presuda do sada!! Ovdje niko nista ne radi! Vi napustate sjednicu? Pa po tome bi svi koji tu sjede trebali ustati i otici i nikada se vise ne vratiti.
pa ovo treba iz drzave protjerati svakako nece BiH mogu ici u Rusiju ako ih pime ili dobre su za noc vjestica
Meni baš nako žao što nas napuštaju,a i malo mi neprijatno.
Vidi majku mu a ja mislio da se danas u Mostaru biraju sudije a ono u parlamentu sjede sudije. i sve znaju hahahahahaha samo još ne znaju za masovne primarne-sekundarne -tercijalne grobnice .genocid ...ili nisu stigli do te lekcije.
A noti jedan srbin iz pc ne zna za genocid u Srebrenici i jos 6 opstina u BiH?? ccccc svakim danom su sve jadniji i izopaceniji !
Prije isla pjesmica: "Na Kordunu grob do groba..."! Sad ide: " u parlamentu skupstine grob do groba"
opis slike: ja i moja mala cuvali goveda ja je ljubim a sharonja gleda hahah