Bojkot Parlamenta
66

SNSD: Nećemo dolaziti na sjednice PSBiH sve dok Džaferović predsjedava

Piše: A. B. i Er. M.
Foto: Nedim Grabovic/Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Zastupnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) danas su ponovo bojkotirali rad državnog parlamenta i nisu se pojavili na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milica Marković kazala je da zastupnici SNSD-a neće prisustvovati sjednicama sve dok Zastupničkim domom Parlamentarne skupštine BiH predsjedava Šefik Džaferović (SDA).

"To će tako biti sve do kraja njegovog predsjedavanja. O daljim potezima odlučit će organi stranke", rekla je Marković.

Ona je istakla da je podnošenje zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije samo vrh ledenog brijega iza kojeg stoje brojni drugi problemi.

"U istom setu rješavanja problema osim revizije je i pozicija Ustavnog suda BiH, donošenje zakona o Ustavnom sudu BiH, pitanje stranih sudija u Ustavnom sudu i naravno poziciji Suda i Tužilaštva BiH. Vidimo da od toga nema ništa", kazala je Marković.

Rad državnog parlamenta i ranije je bojkotovan kada se prošlog mjeseca nisu pojavili zastupnici SNSD-a i SDS-a. Šefik Džaferović je tada pozvao sve zastupnike i zvaničnike u državnom organu zakonodavne vlasti da poštuju Ustav BiH i Poslovnik o radu Parlamentarne skupštine BiH. Kazao je da pitanje revizije i održavanje sjednica Parlamentarne skupštine BiH nisu povezani.