|

Snijeg na Vlašiću, Jahorini i Bjelašnici, ljubitelji skijanja i sankanja nestrpljivi

Snijeg na Vlašiću, Jahorini i Bjelašnici, ljubitelji skijanja i sankanja nestrpljivi
634
Piše: L. Č.
9.12.2014. u 11:04
62
komentara
634

dijeljenja
1/9 Jahorina (Foto: Facebook)
2/9 Jahorina (Foto: Facebook)
3/9 Jahorina (Foto: Facebook)
4/9 Bjelašnica (Foto: Facebook)
5/9 Bjelašnica
6/9 Bjelašnica
7/9 Bjelašnica (Foto: Bjelašnica live)
8/9 Bjelašnica (Foto: Bjelašnica live)
9/9 Vlašić (Foto: Čitatelj)
Bliži nam se sredina decembra, a vremenski uvjeti još uvijek nisu donijeli dovoljno snijega koji bi omogućio bezbrižno otvaranje sezone skijanja na planinama. Ipak, na Bjelašnici i Jahorini su pripreme u toku i svi se nadaju skijanju.
Sezona skijanja na Jahorini počinje 11. decembra, a svi posjetitelji Olimpijskog centra Jahorina će 12. i 13. decembra moći uživati u besplatnom skijanju. Do otvaranja sezone su ostala tri dana, a u Olimpijskom centru Jahorina se nadaju kako će sve proći u najboljem redu, te kako će vremenski uvjeti biti na njihovoj strani.

Kako je još jučer u razgovoru za Klix.ba kazao menadžer za prodaju i marketing Olimpijskog centra Jahorina Dragan Sokolović, za vikend će Jahorinu posjetiti oko 300 mladih ljudi iz Beograda. Također, za vikend će se na Jahorini održati i koncert grupe Regina, dok će u većini objekata biti organizovani muzički program i zabava.

Na planini Bjelašnica trenutno vlada pravi zimski ambijent, pada prvi snijeg, a temperatura je -2,5 stepeni.

"Ako se dostignu uslovi temperature od -4 stepena Celzija, možemo praviti i vještački snijeg. Zvanični termin koji je planiran za otvaranje sezone je 21. decembar, a otvorenje sezone uopšte nije upitno, te će svi kapaciteti dotad biti spremni. Oslanjamo se na prirodne uslove i očekujemo obimnije padavine do tog datuma", kazao je u razgovoru za Klix.ba Suad Jušić, direktor ski-centra Bjelašnica.
Prijavi grešku


Komentari (62)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...