{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Smjene direktora u kantonalnim preduzećima čiji izvještaji o radu ne budu prihvaćeni?

F
24.6.2015. u 16:04
3
9
Smjene direktora u kantonalnim preduzećima čiji izvještaji o radu ne budu prihvaćeni?
3
Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo dali su danas saglasnost za razrješenja dužnosti predsjednika i članova skupština 14 javnih komunalnih i javnih preduzeća nad kojim nadzor vrše ministarstva komunalne privrede, saobraćaja, privrede i pravde i uprave zbog isteka mandata.
Na period od 90 dana, kako je zakonom propisano, Vlada je dala saglasnost za imenovanje vršilaca dužnosti na spomenute funkcije i uputila ih Skupštini Kantona Sarajevo na potvrđivanje.

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković (Stranka demokratske akcije - SDA) kazao je novinarima da je imenovanje vršioca dužnosti privremeno rješenje, a zbog budžetskih ušteda nadoknade za članove skupština smanjene su za 50 posto.

Radi se o preduzećima "Rad", "Tržnice - pijace", "Sarajevogas", "Park", "Vodovod i kanalizacija", "Toplane - Sarajevo", "Pokop", "Gradski saobraćaj", "Televizija Kantona Sarajevo", "Sarajevo-šume”, "Skenderija", "Veterinarska stanica", ZOI '84 Olimpijski centar Sarajevo i “Poljoprivredno dobro Butmir”.

Nakon što su imenovani vršioci dužnosti skupština preduzeća, Konaković je u izjavi Feni naglasio da smjena direktora tih preduzeća ima drugu proceduru ističući da je moguće da izvještaji nekih preduzeća u nastavku sjednice ne dobiju podršku zastupnika.

"Iz tih izvještaja utvrđuje se način poslovanja tih preduzeća, a neusvajanjem izvještaja stvaraju se pretpostavke da se mijenja menadžment. Očekujem da će biti i takvih negativnih izvještaja. Mislim da će biti smjena u dijelu u kojem mi nismo zadovoljni upravljanjem tim preduzećima", pojasnio je Konaković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: