{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Državna preduzeća: Bivši direktori upošljavani kao savjetnici novih direktora

29.3.2015. u 22:00
188
82
Državna preduzeća: Bivši direktori upošljavani kao savjetnici novih direktora
188
Državna preduzeća: Bivši direktori upošljavani kao savjetnici novih direktora
Fahrudin Pilavdžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zadnjih šest direktora Vodovoda i kanalizacije d.o.o Sarajevo zaposleno je na pozicijama savjetnika u ovom javnom preduzeću.
Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija d.o.o Sarajevo potvrđeno nam je da je u toku realizacija Zaključka Skupštine Kantona Sarajevo kojom se ukidaju savjetničke pozicije, te da će bivši direktori, a trenutni savjetnici, nakon ukidanja biti raspoređeni na drugim poslovima.

Kako saznaje Klix.ba, svi bivši direktori koji su angažovani na savjetničkim pozicijama imaju veće plate od direktora, a općenito upitna je domena njihovog savjetovanja.

Tako će Fahrudin Pilavdžić, koji je obnašao dužnost direktora u tri mandata, Jakub Drešković i Muamera Srna ostati na funkcijama savjetnika do okončanja sistematizacije poslova i realizacije Zaključka Skupštine.

Naime, Skupština Kantona Sarajevo usvojila je izmjene zakona kojim su ukinuta savjetnička mjesta u kabinetima ministara i direktora javnih preduzeća u Kantonu Sarajevo, a kako saznajemo od javnih preduzeća samo je Javno komunalno preduzeće – Gradski saobraćaj Sarajevo (GRAS) do sada ispoštovalo odluku Skupštine Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: