{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Državna preduzeća: Bivši direktori upošljavani kao savjetnici novih direktora

Piše: Er. M./Klix.ba
29.3.2015. u 22:00
188
82
Državna preduzeća: Bivši direktori upošljavani kao savjetnici novih direktora
188
Državna preduzeća: Bivši direktori upošljavani kao savjetnici novih direktora
Fahrudin Pilavdžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zadnjih šest direktora Vodovoda i kanalizacije d.o.o Sarajevo zaposleno je na pozicijama savjetnika u ovom javnom preduzeću.
Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija d.o.o Sarajevo potvrđeno nam je da je u toku realizacija Zaključka Skupštine Kantona Sarajevo kojom se ukidaju savjetničke pozicije, te da će bivši direktori, a trenutni savjetnici, nakon ukidanja biti raspoređeni na drugim poslovima.

Kako saznaje Klix.ba, svi bivši direktori koji su angažovani na savjetničkim pozicijama imaju veće plate od direktora, a općenito upitna je domena njihovog savjetovanja.

Tako će Fahrudin Pilavdžić, koji je obnašao dužnost direktora u tri mandata, Jakub Drešković i Muamera Srna ostati na funkcijama savjetnika do okončanja sistematizacije poslova i realizacije Zaključka Skupštine.

Naime, Skupština Kantona Sarajevo usvojila je izmjene zakona kojim su ukinuta savjetnička mjesta u kabinetima ministara i direktora javnih preduzeća u Kantonu Sarajevo, a kako saznajemo od javnih preduzeća samo je Javno komunalno preduzeće – Gradski saobraćaj Sarajevo (GRAS) do sada ispoštovalo odluku Skupštine Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: