{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Smijenjeni direktor Doma zdravlja Srebrenica: Grad uništava politikanstvo SDA i SNSD-a

23.9.2015. u 22:06
85
122
Smijenjeni direktor Doma zdravlja Srebrenica: Grad uništava politikanstvo SDA i SNSD-a
85
Smijenjeni direktor Doma zdravlja Srebrenica: Grad uništava politikanstvo SDA i SNSD-a
Danas je u Srebrenici održana sjednica Skupštine općine na kojoj je izglasana smjena direktora JZU Dom zdravlja Nenada Miloševića, a za vršioca dužnosti direktora izabran je Aleksandar Jovanović.
Načelnik Općine Ćamil Duraković smjenu je nazvao rezultatom naklonosti Stranke demokratske akcije (SDA) Savezu nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), a cijeli je slučaj nazvao turbulentnim i problematičnim.

On je danas pokušao da na poziciji direktora zadrži Miloševića koji je, prema njegovom mišljenju, postao žrtva političkih odnosa.

U razgovoru za Klix.ba Milošević je istakao kako su radnici Doma zdravlja iznenađeni i nezadovoljni njegovom smjenom, a još pogotovo nakon što su čuli ko je imenovan za vršitelja dužnosti direktora.

"Apsurdno je to da je za direktora Doma zdravlja imenovan rendgen tehničar. Moji doktori i ja ćemo se oduprijeti ovome dok imamo snage, poduzet ćemo određene korake i procedure kako bi prvenstveno pacijenti ostali zadovoljni. Ne moram ja biti direktor, niko nije trajno na toj poziciji, ali se moraju ispuniti procedure, naći razlozi i opravdanja", rekao je Milošević.

On je potvrdio da je cijelom situacijom naročito izrevoltiran Duraković koji je, tvrdi Milošević, puno učinio za grad i ljude.

"Ništa ne bi bilo sporno da je smjena izvršena u skladu sa zakonom i procedurama Skupštine Općine Srebrenica. Ali, smjena je urađena neprofesionalno, mimo procedura i diletantskom politikom Radomira Pavlovića i Hamdije Fejzića (predsjednici SNSD-a i SDA u Srebrenici, op.a). Ta dva čovjeka 20 godina vode politiku u Srebrenici koja uništava grad. Oni narušavaju zdravstvo u gradu, a da pri tome ne žive u Srebrenici i ne liječe svoje porodice u Srebrenici. Poznato je da Pavlović živi u Srbiji, u Bajnoj Bašti, i da odakle uvećava svoj devizni račun", objasnio je Milošević.

Bivši direktor Doma zdravlja je dodao kako se na današnjoj sjednici Skupštine općine vidjelo da se određeni položaji žele namjestiti kako bi se pripremili za nadolazeće izbore.

"Njih ne zanimaju građani i kako će ko živjeti. To je obično politikanstvo i dilentatizam SDA i SNSD-a u Srebrenici", zaključio je Milošević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: