BiH
48

Smetovi spremni za vikend izletnike i zabavu na snijegu

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Na zeničkom izletištu Smetovi veliki broj građana Zenice je drugi neradni dan odlučio provesti na snijegu sa porodicom uz sankanje, skijanje ili ugodnu šetnju.

Snježnom prekrivaču na izletištu Smetovi nedaleko od Zenice najviše su se obradovala djeca koja su se spuštala u sankama, a dječije radosti su okušali i odrasli. Sezona na zeničkom izletištu Smetovi još nije počela, a u toku su posljednje pripreme za provod na snijegu. Predsjednik Planinarskog društva "Željezara" Zenica, Ramo Šeper, za Klix.ba je kazao kako je sve spremno za posjetioce Smetova.

"Organizovanje zimovanja djece i omladine na Smetovima je počelo, a danas smo primili prvu smjenu izviđača koji će u ponedjeljak svi zimovati. Od ponedjeljka će biti organizovan i besplatan prijevoz na Smetove za djecu i sportske kolektive, dok će odrasli plaćati kartu od 1 KM u jednom smjeru. Za sezonu skijanja i sankanja koja počinje u ponedjeljak pokušati ćemo osposobiti veliki ski-lift, a svakako u funkciji će biti dva baby ski-lifta koje će postaviti Udruženje sportskih pedagoga iz Zenice", izjavio je Šeper.

Šeper je još dodao kako je i vrijeme ove sezone u korist ljubitelja snježnih radosti.

"Posljednjih godina zaista nije bilo snijega, a ukoliko nas ovakvo vrijeme posluži, bit će ga i previše. Svi se radujemo i vjerujemo da će preko vikenda biti velika gužva s obzirom da su slobodni dani i da Zeničani u posljednje vrijeme sve više borave na Smetovima zbog gradskog smoga", zaključio je Šeper.