Suad Jusić, direktor Ski centra na Bjelašnici, nam je rekao da se radi na pripremama za vještačko osnježivanje, uređenju staza, parkinga i objekata.
"Ukoliko snijeg ranije padne, prije zvaničnog početka zimske sezone, bit ćemo spremni da odgovorimo svim zahtjevima skijaša i posjetilaca", kazao nam je Jusić.
Velika razlika u ovoj i prethodnoj sezoni je entuzijazam radnika preduzeća ZOI'84 koji su nakon dugog perioda dobili svoje plaće, puni su motivacije i pripremaju sezonu.
"Planina je lokacija za uživanje i odmor. Gosti su i zimi i ljeti dobrodošli, kako na skijanje tako i u ugostiteljske objekte. Danas je oko 60 uposlenika koji rade nas ski centru su raspoređeni po objektima i pripremaju sve da odgovore zahtjevima posjetilaca", rekao je za Klix.ba direktor Ski centra.
Selimović Hidajet, rukovodilac vertikalnog transporta zaposlen od 1982. godine u preduzeću ZOI'84, zahvalan je direktoru koji je njemu i njegovim kolegama omogućio da mogu raditi.
"Ljudi koji rade na vertikalnom transportu, voznom parku, na uređenju staza, svi su mobilni i svi radimo. Za nas ne postoji radno vrijeme, radimo i vikendima. Želimo da sve uredimo jer smo tu zbog gostiju", rekao nam je Selimović.
Akcijska prodaja sezonskih ski karata za Ski centar Bjelašnica - Igman za sezonu 2014./15. je počela jučer i i trajat će do 10. decembra.
"Ovu godinu ćemo biti i na gubitku, garantujemo da ćemo na vrijeme sve otvoriti i da će biti sezone. Vjerujemo novom direktoru i krenuli smo prije nego smo dobili kredit da radimo. Dosta je posla urađeno i snijeg nas ne može iznenaditi", dodao je Selimović koji za svoj posao kaže da je obilan, ali da motivacije ne nedostaje.
Brine se da bude sve ispravno i da ljudi koji koriste vertikalni transport budu sigurni.
"Uvjereni smo da će ovdje uskoro biti kabinska žičara i da ćemo postati gradilište da sve promijenimo i još poboljšamo usluge", pun je želje i optimizma Selimović.
Bjelašnica je danas okupana suncem, a Sarajlije su pobjegle iz smoga i magle i uživaju u čistom zraku na ovoj bosanskohercegovačkoj ljepotici.