Protest državnih službenika
2
"Smanjenje plata je nehumani eksperiment"
Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nehumano mozda jeste rezati plate budzetskim korisnicima ali je ekonomska realnost dragi moji drzavni sluzbenici morate shvatiti da ce vam JEDINI izvor finansiranja biti BiH ekonomija nema vise stranih kredita za drzavni aparat jel mislite da je neko lud da investira u neprofitabilne organizacije
NIJE PROBLEM 500 PARLAMENTARACA PO 4000KM VEC JE PROBLEM 90 000 PORTIRA PO 1350KM
pa neka ih otpuste dio i ostave jednake plaće onima koji ostanu. činjenica je da naši državni služebenici i državna administracija troše više nego ostale zemlje u regiji. ostali ulažu u razvoj i unaprijeđenje posla kojim se bave, a kad nas sav bužet ide na plaće.. E pa ne može dalje tako. Otpuštanje i smanjnje plaća je nepopularno, ali je više nego potrebno.
ovim se ide dalje na slabljenje drzavnog nivoa... na federalnom nivou srednja skola ima istu platu ko visoka skola na drzavnom nivou.... sad idu na to da izjednace nekvalifikovanog radnika na federalnom sa visokom skolom na drzavnom nivou...
@222 savrseno je meni jasno o cemu ti pricas a ja pricam upravo o toj bagri ne pricam o vozacima lokomotiva zeljeznicarima cistacicama portirima i sl.
slusaj, mufljuze! da se hoce place smanjiti onima koji imaju po par hiljada, ovo tvoje bi pilo vode. ovako ce opet udariti samo na one najjadnije u tim institucijama: portire, cistacice, domare... a ovi koji su na vrhu piramide ce ponovo sebi namaknuti taj novac koji ce izgubiti kroz dnevnice, putovanja, odvojene zivote, i ostale misteriozne stavke koju obican smrtnik i ne vidi. dakle, ne podrzavam smanjenje plata, nego treba ukinuti pojedine beneficije na svim nivoima vlasti, a ne samo na drzavnom. Za sta se placa naknada za odvojeni zivot? od cega je to funkcioner odvojen, a obican radnik koji dolazi iz drugog grada da radi u istu instituciju s tim funkcionerom nije? ma, daj..
ocito da im treba jos malo namirit za regrese da bi zaokruzili all inclusive aranzman u sarm-el-seihu ili antaliji.... mamaru vam jbm nista ne radite po vascijeli dan a kukate k\'o da ste dinar zaradili u Kreki.