|

Smajlović: Neće nas pokolebati prijetnje iz ministarstva prosvjete RS

Smajlović: Neće nas pokolebati prijetnje iz ministarstva prosvjete RS
32
F
FENA
27.11.2013. u 08:59
2
komentara
32

dijeljenja
Smajlović: Neće nas pokolebati prijetnje iz ministarstva prosvjete RS
Roditelje bošnjačkih učenika iz Vrbanjaca kod Kotor-Varoši, u nastojanjima da njihova djecu dobiju pravo da uče na maternjem jeziku, neće pokolebati ni prijetnje iz Ministarstva prosvjete RS da će ih sudski kažnjavati.
Otac troje đaka iz Vrbanjaca Nedžad Smajlović izjavio je danas za Fenu da oni ostaju pri svojim zahtjevima, te okupljanjima u jutarnjim satima ispred škole.

Smajlović je s razočarenjem reagirao na izjavu direktorice kotorvaroške Osnovne škole "Sveti Sava" Slađane Šubare, da će protiv roditelja bošnjačke djece, koja od početka školske godine ne pohađaju nastavu u područnoj školi u Vrbanjcima, pokrenut postupak pred nadležnim sudom, ističući da ih direktorica nije ni zvala na razgovore kako bi riješili ovaj problem.

"Ni ovim, niti prijetnjama ministra prosvjete Gorana Mutabdžije, neće se riješiti ovaj problem", rekao je Smajlović, ističući da oni samo traže primjenu zakonskih prava za svoju djecu, koja neće krenuti u školu dok se njihov problem, na koji su ukazivali godinama, ne riješi.

On je podsjetio da su i u proteklom period biti suočeni sa sličnim opomenama i prijatnjama, ali da ih to nije pokolebalo.

Spremni su da 130 bošnjačkih đaka odmah dođe u školu, ukoliko se konačno uvaže njihovi zahtjevi da uvođenje nacionalne grupe predmeta i zapošljavanje pomoćnog osoblja u školi u skladu s nacionalnom strukturom stanovništva.

Smajlović je dodao da su također spremni da dođu i na sastanak u banjalučki ured OSCE-a, s resornim ministrom u RS i rukovodstvom škole, kako bi u razgovorima pronašli rješenje.

Razočarani su, kaže, što je ministar jedno obećavao, a zatim promijenio mišljenje.

"I bivši ministar Anton Kasipović nas je ranije prevario u obećanjima i to više nećemo dozvoliti", kategoričan je Smajlović.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...