Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakva prevencija jada ne bio hapsiti bez milosti. Tvrdim da od komplet ljudi na bilo kakvom položaju nema 10% poštenih.
pedza kojovic...najposteniji politicar u kantonu....steta sto nije bosnjak..
Peđa ti je dobar ( kao i stranka mu) samo na priči - na djelu - ništa!
ko bi sjekao granu na kojoj sjedi
IZGLEDA DA NEKI NE ZNAJU DA JE SVAKA RIJEČ VISOKOG PREDSTAVNIKA U BIH ZAKON. Judug ZAhiragić nastavio da bude ministar do 2001 iako ga je visoki predstavnik smijenio. BAr tako stoji u evidenciji MINISTARSTVA PRAVDE kantona Sarajevo. http://mpu.ks.gov.ba/ministarstvo/ministar Odluka iz 1999. godine se ne briše i ostaje kao integralni dio zakonodavne evidencije Bosne i Hercegovine. http://www.ohr.int/decisions/removalssdec/default.asp?content_id=48685 VIDIO MILE DODIK KAKO SDA NE POŠTUJE ZAKON I ODLUKE VISOKOG PREDSTAVNIKA PA KRENUO I ON. Za neposštivanje odluke visokog predstavnika nadlezan je sud BiH a izvršava SIPA. ZATO MILE HOĆE REFRENDUM PA GA HAJD ONDA UHAPSI KAD SIPA DOĐE PO NJEGA AKO MOŽEŠ !!!
http://mpu.ks.gov.ba/ministarstvo/ministar Enver Smajkan Period trajanja mandata: 23.03.15. Stranka: DF Velida Memić Period trajanja mandata: 21.11.12. to 23.03.15. Stranka: SDA Dijana Tabori Period trajanja mandata: 13.01.11. to 21.11.12. Stranka: SDP Zlatko Mesić Period trajanja mandata: 15.02.07. to 13.01.11. Stranka: SBiH Zlatko Mesić Period trajanja mandata: 06.02.03. to 15.02.07. Stranka: SBiH Samir Silajdžić Period trajanja mandata: 08.02.01. to 06.02.03. Stranka: SBiH Jusuf Zahiragić Period trajanja mandata: 19.12.98. to 15.02.01. Stranka: SDA Jusuf Zahiragić Period trajanja mandata: 21.11.96. to 19.12.98. Stranka: SDA
Evo imena ministara pravde koji su doprinijeli da 145 000 krivičnih djela bude ne porcesuirano a SARAJEVO prestonica svjetskog kriminala gdje dolaze kolumbijsci iz Medelinskog kartela na doskolovavanje i specijalizaciju.
U kantonalnom tuzilastvu stoji 145 000 predmeta izvrsene pljacke FBiH kako narod vidi, ili prihvatizacije kako je zove banda na vlasti koja je do vlasti dosla ... privatizacijskim parama kaos SDA ili razvojnim parama FBiH kao Fahro koji je kao veliki privrednik tom prilikom otustio 170 RADNIKA !! da bi sad kao ekspert za zaposljavanje pomogao BAkiru da zaposli 100 000 u naredne 3 godine. 33 000 godisnje nije mali broj. Evo i to sto nisu otpustili 300 DITINIH radnika hajmo odsad racunat kao zaposljavanje. HAJMO BA MALO OPTIMIZMA :))))))))))))))
1991 izjavi premijer BiH Muhamed Čengić na pitanje reportera drzavne televizije kad ce više PRAVNA DRZAVA, ko iz topa: U PONEDELJAK. Presretni reporter odmah zavrsi interview jer je ocigledno kompetentna osoba na vlasti. COVJEK SVE ZNA. A I NAROD BOGAMI ZNA. PA glasao za ponedeljak i 100 000 radnim mjesta koje mu je SDA ukinula dolaskom na vlast da bi mu ih ponovo otvorila. Ko što je Federalna koalicija srusila stari most u Mostaru da bi napravila JOS STARIJI !!!
1998 visoki predstavnik smijenio ministra pravde kantona Sarajevo radi korupcije i podrske terorizmu a on nadlezan da propisima i pravilima omogucava rad kantonalnog tuzilastva koje je bilo nadlezno da prati privatizaciju u FBiH. Dakle ocito je da je privatizacija izvrsena bez ikakve kontrole da je nanesena steta FBiH od nekoliko milijardi KM i da iste treba vratiti narodu NACIONALIZACIJOM !
IZ POVIJESTI borbe SDA protiv korupcije 1998 visoki predstavnik smijenio Jusufa ZAhiragića ministra pravde kantona Sarajevo radi podrške korupciji i islamskom terorizmu. Kao što znate taj ministar pravde donosi propise i pravilnike o radu kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu a ono je jedino PROVSTEPENO nadležno za SVU IMOVINU FEDERACIJE BIH pa i u postupku PRIHVATIZACIJE !!! Skupština kantona Sarjevo je početkom godine dala negativnu ocjenu rada kantonalnog tužilaštva koje u 90 % slučajeva od 145 000 nije mogla naci ime i prezime a u 15 000 preostalih slucajeva halalila, a u svega nekoliko presuda pocinioci su bili toliko mocni da su platili da ne idu u zatvor jer im je zakon otvorio takvu mogucnost kad su morali biti minimalno osudjeni. Dakle ocito su vlasz policija i tuzilastvo udruzena zlocinacka organizacija, pa je li onda ona proslogodisnja paljevina bila kriminal ili pravda. STVARAJU SLIKU BORBE. A sto je intevjuisani frajer pjesnicki raspolozen. :)))))
trebalo bi onu web adresu iza njega promijeniti u "gov.na" 'mjesto ".ba"...
smajkan lol
Paaaaa, radiš li Smajkane? Ti si vlast. Šta sad hoćeš?