{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Služba za poslove sa strancima: Provjerava se povod dolaska državljana Rusije u BiH

2.10.2014. u 14:37
14
45
Služba za poslove sa strancima: Provjerava se povod dolaska državljana Rusije u BiH
14
Služba za poslove sa strancima: Provjerava se povod dolaska državljana Rusije u BiH
Nakon informacije da u BiH navodno boravi 148 ruskih specijalaca, u Službi za poslove sa strancima pri Ministarstvu sigurnosti BiH, za Klix.ba je potvrđeno da veći broj ruskih državljana boravi na području Banje Luke, ali u Službi ne mogu još uvijek kazati koja je svrha njihovog boravka u našoj zemlji.
"Oni borave u dva hotela na području Banje Luke, u hotelima Ćubić i San. Na osnovu sporazuma o bezviznom režimu koji BiH ima sa Rusijom, državljani te zemlje imaju pravo ulaska bez vize i boravka do 30 dana u našoj zemlji. Osnov njihovog boravka, zapravo povod dolaska u BiH trenutno se provjerava. Dok ne budemo imali konačnu informaciju sa terena, mi nećemo ulaziti u to i nećemo komentirati to što je eventualno povod njihovog dolaska", kazala je za Klix.ba Sanja Škuletić-Malagić, portparolka Službe za poslove sa strancima BiH.

Prema informacijama iz Službe za poslove sa strancima na područje BiH je između 26. i 30. septembra ušlo 128 ruskih državljana.

U MUP-u RS-a su danas negirali da se radi o specijalcima. Oni tvrde da je riječ o umjetnicima iz Rusije koji učestvuju na manifestaciji povodom obilježavanja 100 godina od Prvog svjetskog rata koju organizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske sa Ruskom Federacijom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: