Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najveci incdent je sto se uopste dogodila ta molitva, poslije vise presuda po kojima se motrala izmjestiti ta crkva. Bas kada se doslo do zadnjeg rocista, kada je sve trebalo biti zavrseno, advokat je izigrao Fatu Orlovic. Tihic je prevarilo Fatu Orlovic kada joj dao advokata Karkina da je \"besplatno\" \"brani\". Evo tadasnjih vijesti iz BH stampe. Nisu cetnici nista u poredjnju sa Karkinom i Tihicem. Tužba Fate Orlovic protiv SPC smatra se povucenom Na posljednjem rocištu nisu se pojavili niti Fata Orlovic niti advokat Karkin, kaže Halilovic... Avaz 24.06.2008. 11:45 Fata Orlovic, saznaje \"Dnevni avaz\", zasigurno ce još dugo cekati da iz njenog dvorišta u Konjevic-Polju bude izmještena pravoslavna crkva. Naime, tužba koju je pokrenula protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC) i RS od prije petnaestak dana se smatra povucenom. Osim prošlogodišnjih deklarativnih obecanja Milorada Dodika da ce crkva biti izmještena iz njenog dvorišta, Fata Orlovic trenutno nema nikakvog drugog nacina da ostvari pravo na vracanje svoje imovine koju joj je uzurpirala SPC. - Fahrija Karkin, advokat Fate Orlovic, u nekoliko navrata odgodio je zakazano rocište. Na posljednjem rocištu, zakazanom za 7. juni, nisu se pojavili niti Fata Orlovic niti Karkin, a nisu uputili ni podnesak za odgadanje sudenja, što se smatra povlacenjem tužbe. Rješenje o povlacenju tužbe još nije pravosnažno - kazao nam je Hajrudin Halilovic, predsjednik Opcinskog suda u Srebrenici, gdje je voden spor po tužbi Fate Orlovic. Autor: A. HADŽIC ____________ Zona sumraka I - \"ADVOKAT\" KARKIN Ovim bolesno necasnim cinom prema Fati Orlovic \"advokat\" Karkin je pokazao dokle su u stanju ici cetnicki jataci iz SDA stranke. Mi smo pretpostavili da ce Fata Orlovic biti izigrana onoga trenutka kada smo saznali da je SDA stranka (citaj Tihic) nasla advokata da joj \"pomaze\". Sjecamo se, odmah je pocela \"advokatova\" igra u kojoj je pokusao da staricu prevari i nagovori je na neku nagodbu. Pronijela se vijest da je nagodba o novcanoj nadoknadi postignuta, ali je gospodja Orlovic demantovala advokata i ostala uporna i nepodmitljiva, trazila je pravdu - izmjestanje crkve iz njene avlije. Tada je \"advokat\" Karkin poceo koristiti prljave trikove, otezati slucaj (slicno kako su Izetbegovic i Tihic otezali Tuzbu za genocid), a na kraju je pribjegao i ovom zlocinu kojim je potpuno upropastio Tuzbu gospodje Fate Orlovic. Bosna i Hercegovina je zaista zona sumraka - jer Bosnjaci su narod kojeg su zajahali cetnicki agenti, gdje su predsjednici drzave strani agenti, gdje \"advokati\" svrsavaju posao za zlocince, a protiv vlastitith klijenata.
@RS Kako te bolan nije stid?
Tako je Fato, sjekiru u ruke i nabi drsku u onu stvar
Fato sjekiru u ruke prvo popa pa oda tko dođe imaš dosta g imaš pravo to je tvoje .
Pero ,nije tačno da je Fata uzimala bilo kakav novac,bilo je brojnih pokušaja od strane raznih mešetara da posreduju kako bi ostvarili kakvu korist i svašta su radili i pričali,ali ništa od toga.Tvrdim ti da je tako jer za zemljište koje ona posjeduje i prije rata je bilo na meti mnogih kupaca ,i tada kada joj je novac više bio potreban nije prodala.Sada nema nikakvog razloga,osim toga ona ima porodicu ne odlučuje sama o tome.
Ma kakav dogovor s Kacavendom-pedofilom , lojavoj bradatoj spodobi s tajnim sobama u bijeljenskom manastiru,on ce uskoro na ispovjed pred Boga.Zamislite da je zahtjevao od svojih podredjenih popova da mu salju svaki 7 dana svoje zene,on je neozenjen (ko ce ga onakvog) ha ha ,kretena...!
rs dabogda krepao
Ustaj Fato, to opajdaro stara da odrzis konferenciju za stampu.
Mora da je prostakusa baliska spavala.
dabogda vam se sjeme pravoslavno ukinulo
e samo da zenu bezveze nerviraju cuj jedan svestenik kum i mjestanin boze sacuvaj
slažem se da je pravljenje Crkve na privatnom posjedu besmislica. to se moglo dogoditi samo tamo gdje stoluje vladika tuzlansko-zvornički vasilije zvano kačavenda. u drugim eparhijama, mitropolijama, episkopijama... je to nemoguće budući da se ljudi koji vode ta crkvena područja striktno drže kanona koji kaže da se Crkva može izgraditi samo na crkvenoj zemlji!!! fata je, nažalost, izigrana i od kačavende i od sda. znam lično da je bila primila novac za tu zemlju ali su je sda-ovci nagovorili na neku političku opciju kojoj ona nije vješta i sad je ona prevarena stranka. lično se nadam da će kačavenda konačno krenuti u premještanje svetoga hrama na \"svoju\" lokaciju.
i tako nesto se zove bozija kuca. Kako vas nije stid SPC. Jednostavno bjedno...