{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slučaj Mladić: Danas svjedoči irski major, UN-ov posmatrač u Sarajevu

S
19.11.2012. u 08:01
0
1
Slučaj Mladić: Danas svjedoči irski major, UN-ov posmatrač u Sarajevu
0
Slučaj Mladić: Danas svjedoči irski major, UN-ov posmatrač u Sarajevu
Ratko Mladić
U Haškom tribunalu danas će biti nastavljeno suđenje nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS) Ratku Mladiću ispitivanjem svjedoka RM-088 i Nermina Karagića iz sela Hambarine u opštini Prijedor.
Karagić je ranije svjedočio na suđenju Milomiru Stakiću o medijskoj propagandi u aprilu 1992. godine, o ultimatumu nesrbima da predaju oružje, o granatiranju, a zatim i o zatvaranju, prebijanju i ubistvima.

U ovoj sedmici planirano je i svjedočenje irskog majora Johna Hamilla, koji je bio i posmatrač UN-a u Sarajevu i učestvovao je u istrazi o granatiranju Markala u februaru 1994. godine.

Posljednji svjedok za ovu sedmicu bit će Nedžib Đozo, koji je sredinom 1994. godine bio istražilac u Stanici policije Stari Grad u Sarajevu.

Đozo je bio uključen u istrage snajperskog djelovanja i granatiranja, kao i u istragu o granatiranju Markala 1994. godine.

U ovoj sedmici bit će nastavljen i dokazni postupak tužilaštva na suđenju nekadašnjem predsjedniku Republike Srpske Krajine Goranu Hadžiću.

Suđenje nekadašnjem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću bit će nastavljeno 27. novembra, nakon sedmodnevne pauze.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: