|

Božidar Tomić danas svjedoči na suđenju Karadžiću

Božidar Tomić danas svjedoči na suđenju Karadžiću
0
S
SRNA
12.11.2012. u 08:14
2
komentara
0

dijeljenja
Božidar Tomić danas svjedoči na suđenju Karadžiću Radovan Karadžić (Foto: Arhiv/AFP)
Pred Haškim tribunalom danas će saslušanjem novog svjedoka Božidara Tomića biti nastavljen dokazni postupak odbrane nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića.
Osim Tomića, za odbranu će ove sedmice svjedočiti i Dušan Zurovac, Vlado Lučić, Dragan Maletić, Željka Malinović, Mladen Trifunović, Velimir Đunić i još dva svjedoka čiji identitet nije objavljen.

Na suđenju nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću danas će biti nastavljeno saslušanje zaštićenog svjedoka RM-110, koji je od aprila 1994. godine do kraja sukoba u BiH bio pripadnik Službe obezbjeđenja u Sarajevu i radio na istragama incidenata granatiranja i snajperskog djelovanja.

Izvođenje dokaza po optužbi za opsadu i teror nad stanovništvom Sarajeva tužilaštvo će u predmetu Mladić nastaviti saslušanjem Francisa Roya Thomasa, koji je od oktobra 1993. do jula 1994. godine bio viši vojni posmatrač.

Bivša ministrica inostranih poslova Danske Berte Vajs u Hagu će se prvi put pojaviti kao svjedok, a iskaz će dati o ekshumaciji kod škole u Biljanima, opština Ključ, kojoj je prisustvovala 1996. godine.

Od danas do srijede nastavlja se glavni pretres na suđenju nekadašnjem predsjedniku Republike Srpske Krajine Goranu Hadžiću. Dokazni postupak nastavlja tužilaštvo.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...