BiH
0

Božidar Tomić danas svjedoči na suđenju Karadžiću

SRNA
Radovan Karadžić (Foto: Arhiv/AFP)
Radovan Karadžić (Foto: Arhiv/AFP)
Pred Haškim tribunalom danas će saslušanjem novog svjedoka Božidara Tomića biti nastavljen dokazni postupak odbrane nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića.

Osim Tomića, za odbranu će ove sedmice svjedočiti i Dušan Zurovac, Vlado Lučić, Dragan Maletić, Željka Malinović, Mladen Trifunović, Velimir Đunić i još dva svjedoka čiji identitet nije objavljen.

Na suđenju nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću danas će biti nastavljeno saslušanje zaštićenog svjedoka RM-110, koji je od aprila 1994. godine do kraja sukoba u BiH bio pripadnik Službe obezbjeđenja u Sarajevu i radio na istragama incidenata granatiranja i snajperskog djelovanja.

Izvođenje dokaza po optužbi za opsadu i teror nad stanovništvom Sarajeva tužilaštvo će u predmetu Mladić nastaviti saslušanjem Francisa Roya Thomasa, koji je od oktobra 1993. do jula 1994. godine bio viši vojni posmatrač.

Bivša ministrica inostranih poslova Danske Berte Vajs u Hagu će se prvi put pojaviti kao svjedok, a iskaz će dati o ekshumaciji kod škole u Biljanima, opština Ključ, kojoj je prisustvovala 1996. godine.

Od danas do srijede nastavlja se glavni pretres na suđenju nekadašnjem predsjedniku Republike Srpske Krajine Goranu Hadžiću. Dokazni postupak nastavlja tužilaštvo.