Odbijen zahtjev advokata
0

Slučaj Marinković će i dalje voditi tužiteljica Gordana Tadić

Piše: D. Brkić
Kalesija
Kalesija
Tužiteljica Gordana Tadić i dalje će raditi na predmetu bračnog para Marinković, koje se sumnjiči da su protivpravno lišili slobode njemačku državljanku Bettinu Siegner.

Naime, Kolegij Kantonalnog tužilaštva TK je odbio zahtjev advokata Faruka Balijagića, branioca optuženog Milenka Marinkovića, o izuzeću tužiteljice Tadić, zbog, kako je navedeno, postojanja okolnosti koje izazivaju razumnu sumnju u nepristrasnot postupajuće tužiteljice.

"Zahtjev za izuzeće je iznesen i analiziran na Kolegiju Kantonalnog tužilaštva TK. Donesena je odluka da se zahtjev odbije kao neosnovan, jer ne postoji nijedan razlog ili okolnost koji izazivaju razumnu sumnju u nepristrasnost postupajuće tužiteljice", navodi glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK Admir Arnautović.

Podsjetimo kako je advokat Faruk Balijagić na početku suđenja imao nekoliko ispada, a u cijeli slučaj je upleo Rusiju i predsjednika RS Milorada Dodika, kao faktore koji žele etnički očistiti F BiH i otcjepiti RS.

Balijagić u Općinskom sudu Kalesija brani bračni par Milenka i Slavojku Marinković, koji su optuženi za krivično djelo protivpravnog lišavanja slobode. Marinkoviće se sumnjiče da su od 2006. godine do 17. maja 2012. godine u zaseoku Karavlasi, na svom imanju u ropstvu držali njemačku državljanku Bettinu Siegner.

Suđenje u Općinskom sudu se nastavlja 28. augusta.