BiH
0

Odbačeni Balijagićevi zahtjevi, suđenje Marinkovićima 1. oktobra

Piše: D. Brkić
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vrhovni sud Federacije BiH odbio je kao neosnovan prijedlog advokata Faruka Balijagića, koji brani bračni par Slavojku i Milenka Marinkovića, za prenošenje nadležnosti sa Općinskog suda Kalesija na drugi sud. Također, Vrhovni sud je odbio kao neosnovan i zahtjev advokata Balijagića o izuzeću postupajuće sutkinje Munevere Avdić.

Suđenje Marinkovićima, koje optužnica Kantonalnog tužilaštva Tuzla tereti za protivpravno lišavanje slobode njemačke državljanke Bettine Siegner, nastavit će se u ponedjeljak 1. oktobra, a bit će saslušana dva svjedoka, među kojima i Kristina Signer, Bettinina majka.

Podsjetimo kako je dugogodišnje zlostavljanje Bettine Signer na imanju Marinkovića, u zaseoku Karavlasi kod Kalesije, sredinom maja otkrio Sead Makalić, koji je fotografiju djevojke dostavio službenicima policije u Kalesiji.

Djevojka je pronađena i u teškom psihofizičkom stanju smještena u sigurnu kuću na području Tuzlanskog Kantona. Na početku suđenja Bettina Signer se pojavila u Općinskom sudu u Kalesiji, a ispred zgrade je vidjela majku i sestru. Njena majka je potom nasrnula na jednu od glavnih svjedokinja Majdu Vildić, a za remećenje javnog reda i mira kažnjena je novčano.