Incident na suđenju Marinkovićima
0

Majka Bettine Siegner napala svjedokinju ispred zgrade suda

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Glavni pretres na suđenju bračnom paru Marinković, Slavojki i Milenku, odgođen je do daljnjeg zbog zahtjeva advokata Faruka Balijagića za izuzećem sutkinje Munevere Avdić i Općinskog suda Kalesija, ali i zbog incidenta koji se dogodio ispred zgrade suda.

U Općinskom sudu Kalesija rekli su nam kako su službenici Sudske policije dobro obavili svoj dio posla, ali da je zakazao jedan pripadnik MUP-a TK, koji nije reagovao na adekvatan način. Saznajemo kako je Christine, majka Bettine Siegner za čije se zlostavljanje sudi Marinkovićima, napala jednu od svjedokinja i da joj je pocijepala majicu.

Sve se to događalo ispred zgrade Općinskog suda, a iza zatvorenih vrata advokat Faruk Balijagić je uložio nove zahtjeve za izuzeća iz ovog predmeta. Kada je riječ o zahtjevima Faruka Balijagića, on je svojevremeno tražio i izuzeće tužiteljice Gordane Tadić, ali je Kolegij kantonalnog tužilaštva Tuzla odbacio takav zahtjev.

Podsjetimo kako se Marinkoviće tereti za protivpravno lišavanje slobode na okrutan način u dužem vremenskom periodu. Slavojka i Milenko su u pritvoru od 17. maja.