Anketa Sarajevo-x.com
0

Slučaj "Ganić" je nastavak iživljavanja Srbije nad BiH

Sarajevo-x.com
Ejup Ganić (Foto: Associated Press)
Ejup Ganić (Foto: Associated Press)
Nakon hapšenja Ejupa Ganića, ratnog člana Predsjedništva BiH, tokom njegove nedavne posjete Londonu, Sarajevo-x.com je proveo anketu želeći provjeriti kako na ovo hapšenje gledaju posjetitelji portala. U proteklih sedam dana svoje mišljenje o ovom događaju izrazilo je više od 6.000 ljudi.

Naime, na pitanje kako se može posmatrati slučaj Ejupa Ganića, do petka u 15 sati (12.mart, 2010) odgovorilo je tačno 6.080 posjetitelja portala i to na pet ponuđenih opcija.

Komentirajući Ganićevo hapšenje, od ukupnog broja posjetitelja njih 3.814 ili 63 posto, smatra da se ovdje radi o nastavku iživljavanja Srbije nad Bosnom i Hercegovinom.

Mnogo manji broj posjetitelja portala Sarajevo-x.com je mišljenja da se ovdje radi o rješavanju još jednog slučaja ratnog zločina. Za ovu opciju opredjelilo se njih 1.062 ili 17 posto.

Slučaj "Ganić" je za 888 anketiranih odnosno ukupno 15%, jasan dokaz da pravna država u Bosni i Hercegovini ne funkcioniše.

Svega 218 glasova bilo je za opciju koja kao odgovor nudi da je ovaj čin test ispravnosti ratne borbe za BiH.

Dva posto ili 99 posjetitelja je sklono vjerovanju da je hapšenje u Londonu pokušaj lične diskreditacije Ejupa Ganića, kao ratnog člana Predsjedništva BiH.