|

"Slovenija će učiniti sve da pomogne BiH na putu u EU"

"Slovenija će učiniti sve da pomogne BiH na putu u EU"
0
F
FENA
18.12.2010. u 18:31
5
komentara
0

dijeljenja
"Slovenija će učiniti sve da pomogne BiH na putu u EU"
Delegaciju BiH koju je predvodio ministar sigurnosti Sadik Ahmetović u subotu je u Ljubljani primila ministrica unutrašnjih poslova Republike Slovenije Katarina Kresal.
Susretu su prisustvovali i predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Slovenije.

Na prijemu su prezentirani praktični benefiti bezviznog režima, a ministrica Kresal je ovom prilikom čestitala građanima naše zemlje na liberalizaciji viznog režima, te pohvalila BiH i napore koje je učinila kako bi doprinijela stabilizaciji u oblastima sigurnosti, borbe protiv organiziranog kriminala i ilegalnih migracija.

Ministri Ahmetović i Kresal održali su i bilateralni sastanak u sklopu ove posjete.

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH zahvalio se ministrici Kresal na velikoj podršci koju je Slovenija pružala našoj zemlji tokom procesa vizne liberalizacije, ističući da smo najveće prijatelje, kada je u pitanju bezvizni režim, imali upravo u ovoj zemlji. Razgovarano je i o budućoj saradnji dviju zemalja, koje su decenijama u prijateljskim odnosima.

"Sada vas čeka veliki put, a to je ulazak u Evropsku uniju. Slovenija će učiniti sve da vam na tom putu pomogne", riječi su ministrice Kresal, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...