Posjeta
0

Predsjedništvo BiH izrazilo zahvalnost Sloveniji

SRNA
Članovi Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, Željko Komšić i Bakir Izetbegović zahvalili su se danas predstavnicima vlasti Slovenije na pomoći koju su pružili BiH za dobijanje liberalizacije viznog režima i u rješavanju statusnih i socijalnih pitanja radnika iz BiH koji rade u Sloveniji.

Tokom radne posjete Sloveniji, sa zvaničnicima te zemlje na Brdu kod Kranja razgovarano je o dvije grupe pitanja - evropskom putu BiH i bilateralnim odnosima, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Slovenačka strana je izrazila snažnu zainteresovanost da pomogne BiH na njenom putu u EU, ističući da ne želi da se miješa u njene unutrašnje stvari, nego će nastojati da pruži neophodnu savjetodavnu pomoć da BiH sama premosti sve svoje unutrašnje razlike. 

Tokom razgovora istaknuta je potreba unapređenja ekonomskih odnosa između dvije zemlje naročito u energetskoj i drugim oblastima.

Sastanku članova Predsjedništva BiH i predsjednika Slovenije Danila Tirka prisustvovali su premijer Slovenije Borut Pahor, ministar inostranih poslova Samuel Žbogar, kao i bivši predsjednik Slovenije Milan Kučan.