BiH
0

Slavka Vulić: Vlast RS je na strani Mile Radišića, naša borba je bezuspješna

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Nakon višesanog zadržavanja pripadnici MUP-a RS dozvolili su Slavki Vulić, majci Željka Vulića da napusti dvorište porodične kuće i obrati se novinarima.

Vidno uznemirana Slavka Vulić kazala je da se, nakon što su pripadnici interventnog voda specijalne policije RS jutros ušli u njihov posjed kako bi omogućili radnicima kompanije Grand Trade da počnu s izgradnjom alternativnog prilaznog puta i time im uzurpiraju raniji prilaz kući, "više se niko od nas ne osjeća čovjekom nego običnom nulom".

"Borba koju moj sin vodi kako bi sačuvao naš posjed očito je bezuspješna, jer je sada potpuno jasno da je cjelokupna vlast na strani Mile Radišića, koji gradi svoj objekat tik uz naše zemljište. Umjesto trajne služnosti puta koju imamo 50 godina sada nam nude privremeni put. I mi znamo šta nas čeka. Nakon mjesec ili dva tu će odluku nadležne službe Grada Banja Luka ukinuti, a mi ćemo ostati kao ostrvo. To je samo jedan korak više da nas istjeraju s našeg posjeda", naglasila je Vulić.

Ona je prepričala kako su policajci nasilno postupali prema njenom sinu i unuku, upotrijebivši, istakla je, "neprimjerenu silu".

"Zar je čovjek koji brani svoju imovinu kriminalac. Nije kada postoji pravda. Kada je nema onda je to tako", sumorno je zaključila Slavka Vulić.

Portparol CJB Banja Luka Marija Markanović saopštila je da su pripadnici MUP-a RS izašli na teren na zahtjev odjeljenja za komunalne poslove i odjeljenja za saobraćaj Grada Banja Luka.