BiH
0

Ni danas nije riješen spor Željka Vulića i Mile Radišića

FENA
Željko Vulić
Željko Vulić
Spor između porodice Vulić i firme "Grand trade" zbog pristupnog puta u centru Banje Luke ni danas nije riješen.

Suprotstavljeni stavovi ostali su i nakon još jednog sastanka predstavnika Grada Banja Luka, Geodetske uprave te pravnih zastupnika Mile Radišića u Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Vulići i dalje brane prilaz svojoj kući, te već duže vrijeme vode spor s Milom Radišićem, koji tvrdi da je on vlasnik spornog puta koji vodi do stambenog objekta i male automehaničarske radnje Vulića, a u čijoj blizini "Grand trade" gradi kompleks stambeno-poslovnih zgrada.

Ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS-a Srebrenka Golić kazala je da je advokat Željka Vulića dostavio dopis u kojem i dalje traže da im se ostavi i uknjiži sadašnji pristupni put, koji koriste godinama, dok im Grad i drugi nadležni organi nude osiguravanje privremenog prilaznog puta s druge strane ulice.

Pravni zastupnici Mile Radišića sada tvrde da zbog odbijanja Vulića da prihvate ponudu o privremenom prilaznom putu "Grand trade" trpi štetu.

Ministrica Golić ističe da rješenje ovog problema mora biti u skladu sa zakonom, kao i da "ravnopravni status imaju i Vulić i investitor".

Od advokata obiju strana je zatraženo da se do ponedjeljeka, 24. juna, izjasne o ponuđenim rješenjima ovog spora, a nakon toga u srijedu će biti održan zadnji sastanak koordinacionog tijela koje je nedavno formirano da riješi ovaj jednogodišnji spor Vulića i "Grand trade" Mile Radišića.

Potom će radna grupa za rješavanje ovog pitanja sačiniti informaciju za entitetsku vladu.

Ministrica Golić nije danas komentirala nedavnu opravdanost privođenja Željka Vulića od policije, ističući da to treba pitati nadležne u tom slučaju.

Željko Vulić i njegov sin Dragan su prije desetak dana bili privedeni uz upotrebu sile od banjalučke policije kojoj je prijavljeno, kako su rekli, ometanje javnog reda i mira, zbog navodnog ometanja građevinskih radova koje izvodi Mile Radišić i njegov “Grand trade” na lokaciji neposredno uz posjed Vulića.