BiH
0

MUP RS objavio da su trojica policajaca povrijeđena, o Vulićima nisu htjeli govoriti

Anadolija
Pripadnici Interventnog voda Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske (RS) u toku intervencije na prilaznom putu porodice Vulić postupali su u skladu sa zakonom, a na poziv administrativne službe Grada Banja Luka, ustvrdio je danas Drako Ćulum, načelnik uniformisane policije MUP-a RS.

Na konferenciji za novinare Ćulum je optužio Željka Vulića da se ''oglušio o naredbe policije da dozvoli izgradnju drugog prilaznog puta prema svom posjedu zbog čega je i došlo do upotrebe sile''.

Naveo je da je jedan policajac tokom intervencije zadobio teže tjelesne povrede (lom noge), dok su dvojica lakše povrijeđeni.

Zbog toga su, istakao je, odgovorni Željko Vulić i njegov sin Slobodan, zbog čega su uhapšeni i nad njima je u toku kriminalistička obrada.

Ćulum nije odgovorio na pitanje novinara da li je policija prekoračila ovlaštenja u upotrebi sile prema Vulićima niti ko je odgovoran za tjelesne povrede koje su im nanijete.

Nije dao ni odgovor u kakvom su zdravstvenom stanju Vulići.

Ministar unutrašnjih poslova RS Radislav Jovičić istakao je da policija ''ne štiti kontraverznog banjalučkog biznismena Milu Rdišića'' na čiji zahtjev su nadležne službe Vlade RS i Grada Banje Luke donijele odluku da Vuliću oduzmu uknjiženu služnost puta.

Podsjećamo, porodica Vulić više od godinu dana vodi pravnu bitku s Radišićevom kompanijom ''Grand Trade'' i lokalnim vlastima kako bi sačuvala prilazni put prema svom posjedu koji se nalazi tik uz gradilište Mile Radišića.

Željko Vulić jutros je svojim tijelom pokušao zaustaviti građevinske radove kompanije ''Grand Trade'' ispred svog posjeda kojima su asistenciju pružali pripadnici MUP-a RS.

Radovi na rušenju prilaznog puta na posjed Vulića još su u toku, a radnike sada umjesto policije osiguravaju pripadnici privatne zaštitarske firme ''Alfa'', koji Vulićevoj supruzi i kćerki ne dozvoljavaju da napuste dvorište porodične kuće.

Građani Banje Luke putem društvenih mreža pozvani su da se večeras odazivu na protestni skup zbog, kako je navedeno, nasilja vlasti prema porodici Vulić.