Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"I pored male jačine,građani su zamljotres osjetili uglavnom zbog velikog intenzitet." Pa jel to bio mali zemljotres velikog intenzitet?
@Nepredvidiva. Intenzitet i jacina su dva razlicita pojma, pa se i u nomenklaturi ne mjere isto. Jacina se mjeri u jednim jedinicama, a intenzitet u drugim. Npr. jacina struje je u amperima, snaga u vatima, napon u voltima, a frekvencija u hercima, masa u kg itd
@Nepredvidiva. U ovom slučaju, intenzitet bi se mjerio po širini polja koje je zahvatio zemljotres. Ako je 2,6 po Richteru, onda se dijeli sa m2, te se ubaci i vremenska jedinica u formulu. Otprilike: 2,6/m2 x s.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Fino mi je promješ'o kahvu jutros.
Pa tek 7:13, a zemljotres u 7:30 kako je to moguce? Al hajde nema veze, pisu medije svasta haha
SARAJEVO NIKAD NIJE BILO LJEPŠE¨!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Neki dan si govorio za Trebinje što se ne sruši. Šta je sad?
Hoćemo i sada čitati preduhovite dječije poveznice zemljotresa i seksualnih konotacija dovitljivih klix besposličara?
Stigli krajisnici na protest u sarajevo
Mnogo je kanistera na trotoaru ☝️
u istom naslovu/tekstu bez objašnjenja prvo 2.6 Richtera pa 3 Merkalija ? 😞 valjda znate da to nije isto ili smatrate da su svi čitaoci po zanimanju seizmolozi ? po jednom se mjeri horizontalno pomjeranje/podrhtavanje, odnosno udaljenost od epicentra - po Richteru po drugom se mjeri vertikalno pomjeranje/podrhtavanje od površine zemljine kore - po Merkaliju. dobro jutro copy/paste wannabe novinarčići 😉
Svida mi se ova fotka Sarajeva ...
A da je veliki kukali bi
Ma kakav zemljotres , to je Fočaku ispala marka
Kratko a'l jako, kao kad komšija komšinicu...
Osjetio se zemljitres bas
Davno je nas zemljotres pogodio zvani SDA ! #ŽivjelaSDAživjelaSloboda
Slabo je to .... (: