Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Juriš braćo ljiljani ! Na kraju naše borbe čeka nas 5 maraka mjesečno , a oni koji su se ugradili u državu preko naše krvi dobijaće od nas više samo 1000 puta .
Imam prijatelja, bio diverzant u 1 tuzlanskoj, mlatio cetnike ko kegle u kuglani, ali sta mu vrijedi kad je u redovima armije proveo samo 10 mjeseci. Njemu pomoc ne treba, al ga navodim kao primjer kako su ovi zakoni nepravedni. Neko landaro po kancelarijama 3 ili 4 godine i sad kurchev borac sa pravima, a njemu mudo labudovo. Drzava za khurca.
@gradi1 imaš takvih slučajeva koliko hoćeš. više jedne diverzantska četa ili vod vidjela cheta za mjesec dana nego čitava brigada za čitav rat. nepravda buraz.
valaj sad podjelit sicu najglasnijeg glasackog tijela...blize se izbori
Zamisli borca, borio se žestoko, borio se prvi, ranjen, obolio. Nije htio sadaku borio se, radio, stvarao posao, stvarao radna mjesta. Uvijek nešto radio, stvarao, nikad na birou. I hebeno ministarstvo mu nikad ništa nije obezbijedilo? A možda bolja borčina nego 95% onih koji dobijaju naknade?
OVDJE CE SAMO GLUPI NASJESTI .25GOD.I SAD OPET PRED IZBORE S..U.
Zivot si rizikovo zbog 5 KM a on se uhljebio moze prezivit 6 takvih ratova.
@mehoos Nadam se da nisi ako si učestvovao išao zbog tih 5km ili bilo kojeg drugog iznosa km.Išao sam da odbranim svoju porodicu,kuću,grad,firmu.Na našu nesreću ovi koji danas vladaju su za to vrijeme trgovali na nesreći naroda i zauzimali pozicije.Na nama je da se izborimo protiv njih kao i sa bilo kojim neprijateljem BIH i dovedemo na vlast poštene,strućne ljude koji će svoju sreću potražiti u sreći naroda BIH.
Znači ako jedno domaćinstvo, npr četveročlana porodica ima ukupna primanja veća od 600 KM Taj demobilisani borac mlađi od 57 god neće imat pravo na naknadu i ako je duže od 12 mjeseci na birou.
Znaci u porodici niko ne smije raditi da bi dobio 100 KM mjesecno, ako u porodicu udje vise od tristo KM nece primiti pomoc. Hebem li vam materesinu skrtu,
Samo za borce cija ukupna primanja u porodici ne prelaze 50% prosjecne penzije??? To je oko 300 KM. Koliko ja znam minimalac je oko 500 KM. Znaci ako u cetveroclanoj porodici radi samo supruga za minimalac od 500 KM a borac nezaposlen on ne moze primati pomoc jer ukupna primanja prelaze visinu polovine prosjecne penzije. Znaci ne smije niko raditi da bi dobio stotinjak KM mjesecno. Znaci od stotinu boraca tih sto KM ce dobiti mozda desetoro.
Ja sam demobilisani borac. Bio sam u ratu od Juna 92 do kraja rata. I ja sam sa TK. Nemam prava na ove naknade jer imam firmu. Posteno, ne bunim se. Radim privrjedjujem i to smatram patriotizmom. Kredit nisam nikada dobio za stambeno zbrinjavanje, naporno sam radio i sagradio lijepu kucu. Nelegalno. Poceo 2000-te godine, tad je bilo "zakopaj temelje i suti". pa sam pokusao da legaliziram objekat. Ima li kakvog popusta za borce - nema. Koliko mi para treba? Oko 3.500 Maraka. Je li posteno??
hocel bit i u kantonu Sa ili samo važi za Tz
Kojim vise borcima i braniteljima, rat zavrsio ima 30 godina
. .
Od kada na tom kantonu ne vlada pda i njen predsjednik osuđeni kriminalac i robijaš Kukić,postaje bar malo normalnije vrijeme. Izgleda da je vrijeme da se malo provjetre i drugi kantoni od dugogodišnjih feudalaca da bi narod došao da daha
Do kad ćemo više plaćati te borce i "borce"! Ima li smisla? Ne dao Bog da bude novog rata u skorije vrijeme, oni što bi preživjeli bi radili samo da "borcima" svih ratova obezbijede kojekakve naknade.
Samo cu reci WOW.