BiH
0

Skupština RS danas o problemima izbjeglica, raseljih i povratnika

FENA
Informacija o ostvarivanju prava izbjeglica, raseljenih i povratnika u RS-u bit će razmatrana danas, 12.aprila, u nastavku sjednice Narodne skupštine RS-a.

Pred poslanicima je i izvještaj sa zaključcima sa četvrte tematske sjednice skupštinskog Odbora za zaštitu prava izbjeglica, raseljenih i povratnika o problemima te kategorije stanovništva.

Među preostalim tačkama ovog skupštinskog zasjedanja je i informacija o ravnopravnosti spolova u radu i zapošljavanju u RS-u.

Predviđeno je i razmatranje izvještaja skupštinskog Odbora za predstavke, prijeloge i društveni nadzor o održanoj tematskoj sjednici pod nazivom:"10. decembar Međunarodni dan ljudskih prava".

Entitetski parlament bi trebalo da se izjasni i o prijedlogu posebnog privatizacionog programa za „Veterinarsko-stočarski centar“ Banja Luka, te o izmjeni Odluke o prihvatanju zaduženja prema Vladi Japana putem Japanske agencije za međunarodnu saradnju po projektu ugradnje sistema za odsumporavanje dimnih gasova u Mješovitom holdingu „Elektroprivreda RS-a“, Zavisno preduzeće Rudnik i termoelektrana „Ugljevik“.

Na dnevnom redu je i prijedlog zaključka za dostavljanje Narodnoj skupštini RS-a izvještaja entitetske vlade o sprovođenju mjera za ublažavanje negativnih posljedica svjetske ekonomske krize na privredu RS-a za protekli period, a koji je predložio poslanik SDS-a Lazo Marić.