Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lagano se ide ka totalnoj privatizaciji zdravstvenih usluga. Ko je tolika budala da misli da je to dobro, neka pogleda kakva je situacija u SAD-u. Stub zdravstvene zaštite svake civilizovane zemlje je jako javno zdravstvo.
Ko je tolika budala da misli da je to dobro, neka pogleda kakva je situacija u SAD-u. Ako ti se ovo odnosi na "obecanu" zemlju Ameriku onda budi siguran da bez LOVE nema ni zdravstvene usluge , sto u BiH jos uvijek nije slucaj. U BiH u privatnu ordinaciju idu samo pokondirene tikve a svi ostali su simbioza kriminalnih ljekara i kriminalnih pacijenata ;) .
@rahmetliTitoo Pa to i govorim, u SAD (Sjedinjene Američke Države) je grozota. Ako nemaš para da platiš možep samo da crkneš. Kod nas lagano, galopirajući, podrivaju nekadašnji sistem zaštite, ipak ne mogu odjednom (mada bi to najrađe). Ovako malo pomalo. Isto se piše i penzionim fondovima. Eh sad, na nama je da li ćemo "šapatom pasti" ili ćemo se dići protiv te nepravde. Dok je još vrijeme.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
SARAJEVO JE OKUPIRANO OD STRANE PORODICE IZETBEGOVIC
@vjecnokonačište nemas ti pojma od koje bagre je sve okupirano
pa jedino sto je vrijedilo sto se mene tice su pedijatri u Omer Maslic. i sad ce dijecu da lijece ovi u ambulanti. veze nemaju
"Mi nemamo para"... naravno, kad ste sve pohapali. U "mračnom" sistemu je bilo para za sve što je normalno i neophodno, a u ovom "oslobodilačkom i prosvjetiteljskom" sistemu nema para za goli život. Specijalizacije su rađene"po babi i stričevima". Jel' to SDA tek od prošle godine na vlasti?
Ko može povjerovati u znanje i vizionarstvo ove hamše? Ne dodiruje Seku Izetbegović ni u šali, ni ona ni Dino nemaju ništa sa Kliničkim. Kad ih neko pomene, onda oni odmah potegnu revizorske...Hajd da Seki sad neko uradi reviziju ali ne onu naručenu nego nezavisnu (ako takva postoji!)
Molim neka se javi ko je sve koristio usluge studentske poliklinike ili stomatologa u domovima zdravlja. Nama je merak kukati samo da bi kukali.
@detrdjent Ja koristim usluge stomatologa u DZ. Polikliniku nisam jer sam iz Sa i već imam svog dr, a svakako je predviđena za studente izvan KS.
Klasični primjer papanke koja se progospođila, isto kao i ona psihička bolesnica sebija... I ono dođe da upravlja zdravstvom.. I naravno uništi sve...
E sad smo tek najebali, ali jebaji ga tražili smo
Izetbegovićevim klerofašistima ("Mladi muslimani" i njihova "Islamska zajednica u BiH") Sarajevo je meka klerofašizma, čiji je cilj bosnocid (genocid + etnocit). / Smrt klerofašizmu! - Sloboda Bosni i Hercegovini!
Znači Dino. na poljinskom minderu si dobio detaljne instrukcije - zdravstvo u potpunosti ide po Sebijinom planu, pa čak i više ( zubari na privatluk/ koga zubara to Sebija forsira?). Ko je taj koji uzeti pod zakup sve zubarske ordinacije u KantonuSarajevo??? Znam samo da će Poljine ipak da gore!
Hajde studentsku da ukinu ok i onako pruzaju nekvalitetnu islugu, hajde i ovo za stomatologe svakako te naruce i cekas po pola mjeseca a cekaonica prazna ali djecu staviti sa odraslim je van svake pameti. Zamislite zimi kada su gripe itd staviti djete u punu cekaonici sa starcima KATASTROFA Uradjeno sa pola mozga.
sumnjivi - neće Sebija i Bakir dočekati jesen! Naravni ni likovi kao dino i Ademajkuša!
@shahzudin - jah! Kada se krečeš unatraške!
Zašto se ukida stomatologija kao da je nebitna? Zubi jednako utiču na zdravlje kao i ostali organi. Hoćemo li biti krezavi kao da je srednji vijek a ne 21.? Ljudi mahom su nezaposleni, od čega da plate privatnika? 😣
Vlada uzela sve u svoje ruke, a DŽaferović jučer izjavi da nisu ni zašta odgovorni i da čine koliko mogu ! Ja hebavanja, ne vade ga više ni sekunde !
Zilha klasicni primjer napirlitane mahaluse.
"Ovo je potpuno logična stvar, da se ispoštuju zakoni i da stvar funkcionira bolje jer specijalističko-zdravstvena usluga mora biti na sekundarnom nivou", rekao je ... Konakovicu ti si prolup`O ko Maksim po diviziji :DDDDD. Sekundarni nivo zdr.zastite u Sandzakistanu funkcionise na ekscelentnom nivou jer hecimi pacijente operisu kod Sebije , a lijece kod sebe u privatnim ordinacijama koje su ,navodno, na visem nivou opremljenosti nego Klinicki .
Bolnicki nivo zdr.zastite je ionako u .urcu a o tercijalnom nivou ne mozemo cak ni da sanjamo jer za taj nivo tehnicke opremljenosti , naucnog napretka i obucenosti kadra BiH joooooos nije dorasla. A da li ce ??? Treba pitati Torabija i ostale hodze i popove egzorciste , jer su haman oni i Visocke piramide jedini koji imaju kontakt sa naprednim civilizacijama :DDDDDDDD.
Ko je ova trandja na slici?
Opet sve na stetu korisnika zdravstvene zastite.