{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština KS o dopunama Zakona o istaknutim samostalnim umjetnicima

F
FENA
27.5.2015. u 08:27
0
8
Skupština KS o dopunama Zakona o istaknutim samostalnim umjetnicima
0
Skupština KS o dopunama Zakona o istaknutim samostalnim umjetnicima
Poslanici Skupštine Kantona Sarajevo će na današnjoj sjednici razmatrati Prijedlog zakona o dopunama Zakona o istaknutim samostalnim umjetnicima.
Naime, ovim Prijedlogom umjetnicima će se omogućiti da daju doprinos kulturnim programima koji se organizuju uz podršku Vlade Kantona Sarajevo i Ministarstva kulture i sporta.

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima Kantona Sarajevo, jer je provođenje važećeg Zakona o unutrašnjim poslovima ne zadovoljava potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije.

Poslanici će također razmatrati i Prijedlog odluke o potvrđivanju razrješenja dužnosti predsjednika Skupštine Kantonalnog javnog preduzeća "ZOI '84" te potvrđivanje imenovanja novog vršioca dužnosti.

Na dnevnom redu su i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja, Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", Doma zdravlja, Zavoda za alkoholizam i druge toksikomanije, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć te ostalih ustanova iz oblasti zdravstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: