{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zastupnici KS zakonom uređuju oblast male privrede

F
21.7.2015. u 08:02
0
2
Zastupnici KS zakonom uređuju oblast male privrede
0
Zastupnici KS zakonom uređuju oblast male privrede
Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo (KS) razmatrat će danas Prijedlog zakona o poticaju razvoja male privrede kojim se propisuje sistematsko planiranje, osiguravanje sredstva i provođenje mjera i aktivnosti razvoja male privrede.
Prijedlog zakona utvrdila je Vlada KS-a nakon provođena javne rasprave, a iz Ministarstva privrede naglašavaju da donošenje tog zakona predstavlja neophodan uvjet i poticaj u korištenju fondova Evropske unije, IPA i Horizon 2020 fondova.

Među poticajnim mjerama u zakonu su navedeni kreditiranje subjekata male privrede pod povoljnim uvjetima, subvencioniranje kamata po preuzetim kreditima, davanje podrške razvoju centara za poduzetništvo, poduzetničke inkubatore, klastere, tehnološke parkove i zone male privrede.

Za povećanja zaposlenosti, kvalitete i konkurentnosti male privrede, povećanje izvoza i poticaj očuvanja starih zanata prema prijedlogu ovog zakona, na raspolaganju bi bila sredstva u iznosu od 0,5 do dva posto vrijednosti godišnjeg budžeta Kantona u prethodnoj godini.

Dnevnim redom sjednice predviđeno je razmatranje Prijedloga odluke o dopunama Odluke o usvajanju projekta "Opsada i odbrana Sarajeva 1992-1995. godine" te Prijedlog odluke o formiranju Komisije za praćenje provedbe racionalizacije u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, kao i javnim ustanovama.

Zastupnici će se izjašnjavati i o programima rada kantonalnih ustanova iz oblasti socijalne zaštite i zdravstva te o izvještajima o poslovanju nekoliko kantonalnih preduzeća i institucija iz oblasti kulture.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: