BiH
0

Skupština KS-a o razrješenju predsjednika i članova skupština preduzeća

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Skupština Kantona Sarajevo danas će razmatrati odluke o razrješenju predsjednika i članova skupština kantonalnih preduzeća te imenovanju vršioca dužnosti.

Naime, Vlada je dala saglasnost za razrješenja dužnosti predsjednika i članova skupština javnih komunalnih i javnih preduzeća nad kojim nadzor vrše ministarstva komunalne privrede, saobraćaja, privrede te pravde i uprave zbog isteka mandata.

Također, na period od 90 dana, kako je zakonom propisano, Vlada je dala saglasnost za imenovanje vršilaca dužnosti na spomenute funkcije i uputila ih Skupštini na potvrđivanje.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za osnivanje Privatne internacionalne gimnazije "Bloom".

Ova gimnazija u trajanju od četiri razreda, zajedno s Privatnom predškolskom ustanovom i Privatnom osnovnom školom "Blooming Child" će zaokružiti cjelinu baznog obrazovanja po Cambridge programu na engleskom jeziku u skladu s principom dvojezičnosti i Montessori metodama i tehnikama.

Na sjednici Skupštine KS-a bit će razmatran i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti kulturne baštine te Prijedlog odluke o usvajanju "Bilansa energetskih potreba Kantona Sarajevo za 2015. godinu".

Na dnevnom redu su i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju ustanova "Apoteke Sarajevo" i Stomatološkog fakulteta s klinikama za 2014., kao programi rada i finansijski planovi za 2015. godinu Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", Zavoda za bolesti ovisnosti, Stomatološkog fakulteta s klinikama i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.