{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština KS najoštrije osudila hapšenje Nasera Orića

F
FENA
17.6.2015. u 18:02
0
47
Skupština KS najoštrije osudila hapšenje Nasera Orića
0
Skupština KS najoštrije osudila hapšenje Nasera Orića
Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo su usvojili Deklaraciju kojom najoštrije osuđuju hapšenje Nasera Orića.
Zastupnici su najoštrije osudili postupanje organa Republike Srbije koji su odlučili da poduzmu krivični progon-raspišu međunarodnu potjernicu za Naserom Orićem, građaninom Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine, ratnim komandantom Armije Republike BiH u odbrani Srebrenice, što je imalo za posljedicu njegovo hapšenje od organa države Švicarske.

Zastupnici SKS podsjećaju da ovo nije prvi put da organi Republike Srbije proizvoljno poduzimaju krivični progon i čine pravno nasilje nad građanima Kantona Sarajevo i BiH kao što je bio slučaj sa prof. Ejupom Ganićem, Jovanom Divjakom i drugima, čime se izaziva uznemirenost i opća nesigurnost građana Sarajeva koji su preživjeli najdužu opsadu grada od 1.425 dana i za koje vrijeme je ubijen 11.541 sugrađanin.

Skupština Kantona Sarajevo poziva organe Republike Srbije da prestanu s dosadašnjom praksom, a od nadležnih organa i institucija BiH tražimo da hitno poduzmu sve potrebne aktivnosti i zakonom propisane mjere u cilju oslobađanja iz pritvora Nasera Orića i omogućavanja njegovog povratka u Bosnu i Hercegovinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: