Na period od 60 dana
0

Skupština KS imenovala vršioce dužnosti u 14 javnih preduzeća

FENA
Skupština Kantona Sarajevo danas je imenovala nove, na period od 60 dana, vršioce dužnosti članova skupština 14 kantonalnih javnih preduzeća, dok su dužnosti razriješeni prijašnji vršioci dužnosti koji su tu dužnost obavljali više od dvije godine.

Tako su zastupnici s minimalnih 18 glasova ZA za vršioce dužnosti članova Skupštine Poljoprivrednog dobra "Butmir" potvrdili Zlatana Hasibovića, Almu Muratović, Altijanu Fejzić, Nijaza Musića, te za vršioca dužnosti predsjednika Skupštine Fadila Haverića, v.d. predsjednik Skupštine u "Grasu" bit će Mladen Šain, a članovi Rešad Jusupović, Hilmo Kovač, Suljo Mujić i Enes Kazić.

U KJKP "Park" v.d. predsjednika Skupštine bit će Drago Đurković, a članovi Bahra Zorlak, Samir Zuko, Hamid Bahto i Sedina Kahriman, dok će v.d. predsjednika Skupštine u "Pokopu" obnašati Edin Hadžiomerović, a članovi su Asim Karović, Dražen Raguž, Asim Radeljaš i Hajriz Bećirević.

V.d. predsjednika Skupštine u "Radu" bit će Hadis Kustura, a članovi Esad Hrvačić, Rašid Karamustafić, Suzana Đuranović i Lejla Cerić, a za v.d. predsjednika Skupštine "Sarajevogasa" potvrđen je Mustafa Čengić, dok su članovi Ramiz Dreković, Irfan Đaltur, Nijaz Delalić i Kenan Uštović.

U preduzeću "Sarajevo šume" v.d. predsjednika bit će Aziz Fazlić, a članovi Fikret Jakupović, Senada Dupovac, Adnan Proha i Nusret Bajrović, dok je za v.d. predsjednika Skupštine "Skenderije Centar" izabran Rešad Mandžo, a za članove Emir Vuković, Sabina Durmišević, Adis Osmanović i Milan Sokolović.

V.d. predsjednika Skupštine "Toplana" obnašat će Tarik Badnjević, a članovi će biti Mirza Čelik, Kemo Zilić, Ljiljana Fuks i Jasmina Zejnilović, dok će u "Tržnicama i pijacama" dužnost v.d. predsjednika Skupštine obnašati Hadžan Konjo, a članovi će biti Nermana Đozo, Fahrudin Tinjak, Brankica Kopeč i Mahir Delić.

Faruk Borić imenovan je za v.d predsjednika Skupštine "Televizije Sarajevo", a članovi su Lamija Terzimehić, Plamenko Ćustović, Mehmed Selmanović i Mirza Zornić, dok je u "Veterinarskoj stanici Sarajevo" za v.d. predsjednika Skupštine izabran Midhat Pijadžer,a za članove Iris Tafro, Milka Semić-Pita, Hamdija Čivić i Ćazim Motoruga.

U "Vodovodu i kanalizaciji" v.d. predsjednika Skupštine obnašat će Zoran Jovetić, a članovi su Edina Holjan, Almir Alihodžić, Hajrudin Hrvačić i Zijad Kadrić. Za v.d. predsjednika Skupštine KJP "ZOI '84 Olimpijski centar" potvrđen je Milan Duka, a članovi su Suad Keško, Mirsudin Rašidagić, Midhat Hubijar i Bekir Šuško.

Tokom pojedinačne rasprave i glasanja o odlukama potvrđivanja vršioca dužnosti zastupnici su tražili da im se dostave biografije svih ovih 70 novih ljudi u skupštinama preduzeća, navodeći kao razlog za to da ne znaju ništa o njima, a postavljaju ih na tako važna mjesta.

Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić kazao je da Vlada ove biografije nije morala dostaviti zastupnicima te da je ovo prijedlog Vlade Kantona Sarajevo i da oni stoje iza svih imenovanih članova. Zamolio je zastupnike da u okviru ovih tačaka dnevnog reda ne razgovaraju o gubicima vode i štrajkovima u Grasu te ostaloj problematici u preduzećima.

Zastupnik Narodne stranke Radom za boljitak Damir Čardžić istaknuo je da je u prethodnom periodu prikupio podatke o svakom kandidatu i analizirao ih, zbog čega je njegov stav o njima jasan, ali i dodao da su tako mogli postupiti i ostali zastupnici.