{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština KS danas razmatra Odluku o zaduženju od 10 miliona KM

F
25.9.2013. u 08:13
2
33
Skupština KS danas razmatra Odluku o zaduženju od 10 miliona KM
2
Skupština KS danas razmatra Odluku o zaduženju od 10 miliona KM
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo prekinuta je u ponedjeljak nakon što je Vlada KS-a s dnevnog reda povukla Prijedlog zakona o javnom gradskom prijevozu da bi se dodatno doradio, a nastavak je najavljen za danas.
Prekidom sjednice nezadovoljstvo su izrazili radnici Kantonalnog javnog preduzeća ZOI '84 koji su protestirajući ispred zgrade Kantona Sarajevo tražili, između ostaloga, da zastupnici razmatraju prijedloge odluka o davanju saglasnosti na Odluku o zaduženju KS-a za kredite u iznosu 1,2 i 8,8 miliona KM.

Tim kreditima planirana su i sredstva za oporavak preduzeća ZOI '84 koje se nalazi u teškoj materijalnoj situaciji, a radnici tvrde da četiri mjeseca nisu primili plaće.

Ove odluke će biti razmatrane danas na sjednici, a na dnevnom redu je i Nacrt zakona o taksiprijevozu u Kantonu Sarajevo koji tretira uvjete, organizaciju i način obavljanja taksiprijevoza, broj i razmještaj taksistajališta i način njihovog korištenja, broj vozila, način naplate taksiprijevoza, prava i dužnosti taksivozača, način registracije te izdavanja taksioznaka.

Novim zakonskim rješenjima predložena je promjena kojom je umjesto izdavanja jedne taksidozvole na do sada predviđenih 700 stanovnika ovaj kriterij promijenjen te će sada na svakih 500 stanovnika Kantona biti predviđeno jedno taksivozilo.

Zastupnici će se izjašnjavati i o Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na Statut JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo te o nekoliko izvještaja o radu kulturnih institucija u KS-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: