Skromno izdanje
225

Skupocjeni kiosk na Baščaršiji dobio i unutrašnji izgled

D. Be.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Sredinom prošlog mjeseca nakon objave portala Klix.ba da je Turistička zajednica Kantona Sarajevo potrošila 250.000 KM za izgradnju montažnog kioska koji će biti korišten kao turistički infopult počele su burne reakcije građana i zvaničnika u Sarajevu, ali sve je po našem običaju veoma brzo utihnulo.

Za to vrijeme vrijedni radnici su montirali objekt od blizu 15 kvadrata nedaleko od Latinske ćuprije u Općini Stari Grad, a nakon vanjskih radova prostor je dobio i svoje unutrašnje uređenje.

Tri bijele stolice i jedan manji stol te pult i fotelja uz klima uređaj, radijator i protupožarni aparat su predmeti i uređaji koji krase enterijer ovog enormno skupog objekta čija je izgradnja odjeknula Bosnom i Hercegovinom, ali i cijelim regionom.

Ugovorom, koji je u ime Turističke zajednice KS potpisao bivši direktor Midhat Hubijar, firma Dinalsa je napravila objekt po sistemu "ključ u ruke". Prema zatečenom stanju na terenu čini se da je još preostalo da neko u ime Turističke zajednice uskoro i preuzme ključ.

Nakon izgradnje infopulta na Baščaršiji početkom proljeća treba početi i gradnja drugog objekta ove vrste na Bjelašnici, a planirani su i na području Ilidže i općine Novi Grad. Da li će i za koliko novca biti građeni vidjet ćemo uskoro.