BiH
55

Skoro stotinu malih biciklista učestvovalo na osmom Giro Bambinu

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Najveća biciklistička zabava za malu raju, Giro Bambino, održan je dana u Vilsonovom šetalištu po osmi put u organizaciji udruženja Giro di Sarajevo. Učestvovalo je skoro stotinu malih biciklista koji su svi odreda uspješno prošli poligon koji je ovaj put bio sigurniji jer su se koristili gumeni markeri umjesto drvenih čunjeva.

"Oduševljeni smo posjetom i samom realizacijom, čak i više nego što smo očekivali. Podsjećam da smo već dva puta odgađali događaj zbog kiše i evo uspjeli smo iz trećeg puta održati sve bez ijedne kapi kiše, po vrlo ugodnom danu na najpopularnijem šetalištu u Sarajevu. Zaista smo presretni", govori za Klix.ba Loren Keserović, menadžer projekta.

I zaista, Vilsonovo šetalište je vrvilo od sretne djece a odzvanjala je graja i smijeh. Svi su jedva čekali da što prije prođu poligon, a poklon u vidu Quickie kroasana i Cappy Junior sokića bio je samo šlag na tortu nakon prolaska kroz cilj. A posebno iznenađenje čekalo je također iza ciljne kapije, a radilo se o specijalnom Instagram okviru uz koji su svi učesnici mogli ovjekovječiti svoj nastup na Bambinu.

I sami smo iznenađeni kako je ovo bila sjajna ideja. Svi roditelji su odmah vadili foto aparate i mobitele i željeli su napraviti autentičnu uspomenu, a povod za ovako nešto bilo je osvajanje šampionske titule našeg Emira Hulusića. Djeca uvijek imaju uzore, zašto to ne bi bio najbrži biciklista u Bosni i Hercegovini, te smo ponudili priliku da se djeca fotkaju s njim, objašnjava Keserović.

Kako Giro Bambino nije takmičarski događaj, svi učesnici su prije starta dobili brojeve i učestvovali su tako u izvlačenju poklona generalnog pokrovitelja, kompanije Konzum, dok je organizator dodijelio i svoje tradicionalne poklone – pet biciklističkih kaciga i jedan bicikl. Najsretniji je na kraju bio petogodišnji Emin Ćerimagić, koji je presretan kući odvezao svoj novi bicikl.

Ovo je bio jedan predivan dan, i trudićemo da ovakvih druženja bude sve više. Pozivamo roditelje da posjete naš Instagram profil (instagram.com/girodisarajevo), te Facebook stranicu (fb.com/girodisarajevo), i pogledaju fotografije sa današnjeg druženja. Hvala našim sponzorima, ali i svim posjetiocima što su uvećali jedan pravi mali dječiji praznik danas. Vidimo se na Giro Drag Race-u u avgustu, poručuje Keserović.

Giro Bambino se održava uz medijsko pokroviteljstvo portala Klix.ba i Antene Sarajevo. Generalni pokrovitelj je Konzum BiH, a prijatelji projekta su Porsche Sarajevo, Ciklo Centar, Kakanj Cement, Hotel Bristol Sarajevo i Muscle Freak. I ovaj događaj, kao i sve svoje projekte, Giro di Sarajevo organizuje pod motom #ZaBajkovitoSarajevo.