sport
98

Giro Bambino na Vilsonovom šetalištu uz druženje sa prvakom BiH u hronometru

Klix.ba
Nakon dva pokušaja i dva odgađanja zbog kiše, biciklistička zabava za najmlađe, Giro Bambino, bit će održan sutra na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

Organizator, udruženje Giro di Sarajevo, još jednom upućuje izvinjenje zbog mijenjanja termina, ali ističu da je sve to bilo u korist zadovoljstva onih za koje se događaj i pravi – djece.

"Svjedoci smo da je vrijeme u Sarajevu tokom ovog mjeseca u najmanju ruku čudno, i samo iz tog razloga smo dva puta odgodili Bambino. U dogovoru sa Hidrometeorološkim zavodom FbiH odabrali smo sutrašnji datum kao konačan i koji će biti, što je vrlo važno, bez kiše", naglašava Loren Keserović, menadžer projekta.

Za sutrašnju zabavu na dva točka obezbijeđen je novi biciklistički poligon, sa elementima koji su potpuno bezbjedni za djecu i sa rutom koja je prilagođena svim uzrastima. Asistenciju u prolasku kroz poligon, kao i prethodnih godina, biće zaduženi članovi ekipe Team GIRO.

"Cijela ekipa će biti na okupu sutra i biti na raspolaganju najmlađima. Bitno je spomenuti da ovo nije trka, nego mala škola biciklizma i cilj je da svi prođu poligon uspješno. Obezbjedili smo i slatkiše za sve učesnike, te poklone za one nasjretnije", dodaje Keserović.

Posebna zanimljivost za djecu sutra će biti i mogućnost druženja sa prvakom države u hronometru Emirom Hulusićem, koji je titulu obezbijedio na jučer održanom Državnom prvenstvu u Banjoj Luci. Hulusić je menadžer ekipe Team GIRO i kapiten reprezentacije BiH u cestovnom biciklizmu, te će tako svi oni koji teže da postanu profesionalni biciklisti najadekvatnije moguće informacije moći dobiti iz prve ruke.

Iznenađenje će biti i poseban Instagram frame koji će učesnicima omogućiti lijepu uspomenu sa Bambina, a koji će biti na raspolaganju svima koji se zadese na Vilsonovom šetalištu od 18 do 20 sati.

Za učešće je potrebno da dijete ima do 12 godina i da posjeduje ispravan bicikl. Prijave kreću od 17 sati na licu mjesta.

Giro Bambino se održava uz medijsko pokroviteljstvo portala Klix.ba i Antene Sarajevo. Generalni pokrovitelj je Konzum BiH, a prijatelji projekta su Porsche Sarajevo, Ciklo Centar, Kakanj Cement, Hotel Bristol Sarajevo i Muscle Freak. I ovaj događaj, kao i sve svoje projekte, Giro di Sarajevo organizuje pod motom #ZaBajkovitoSarajevo.