Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jao boze primitivaca, skolstvo i religija, sport i religija, ekonomija i religija, politika i religija - pa sta vam je fasisti jedni, - religija je za kuce i za molitvu a sve ostalo mora da bude zajednicko, u suprotnom ostace bih u mracnom corsokaku, mislim lako je sad kad vam svijet pomaze ali zavrnuce pipu i mmf i emirati i svi ostali jer vide da bagri ne treba pomoc, bagra je virus opasan po europu
greta,najedi se g.vana ku.vo nacionalistička
Ne moraju biti razdvojene po etnickom principu ali po jezickom i te kako imaju pravo.
Svi koji su za to da škole u BiH budu razdvojene po etničkom principu su FAŠISTI, a naročito oni koji ne bi pustili dijete da ide u školu sa \"potencijalnim teroristom\".
Pa naravno da trebaju biti odvojene. Jos samo trebam slusati selam, merhaba i itd. na svakom koraku kao sto je uobicajeno u skolama u Kantonu Sredisnja Bosna koje idu po bosanskom planu i programu, te imati nastavu petkom do 12!
Tako i u Srbiji postoje skole na madjarskom, nikakav problem, jos te dvije stvari ne mogu da se porede jer su Madjari nacionalna manjina tamo. I to je diskriminacija? Hajde molim te...
Zar se ne bi zajednicka skola kosila sa ljudskim pravima i slobodama po evropskim standardima? Zato sto svako ima pravo na nastavu na svom maternjem jeziku, a oprosticete, nekima nije maternji jezik bosanski, niti je ikada bio? Odnosno, svi bi trebali imati pravo da biraju a ne da se namece. Shodno tome, u mnogim zemljama postoje skole na engleskom ili nekom drugom jeziku, kao i privatne skole gdje se bira sta se favorizuje. Tako bi, po vama, bila diskriminacija sto neko dijete ide u privatnu skolu, a neko, opet, u drzavnu? Bas...
za koju deceniju mozda se izjasnite,kao svedi,iranci,turci......navika je cudo,nikao da se usaglasite sta ste?
Svima ovima kojima smeta sto se neki izjasnjavaju kao BOSANCI-nacija mozete da crknete ali nista nemozete da promijenite.Evo srbi iz RS mozete da hodate po srbiji i dan i noc i pricate da ste srbi za njih ste opet bosanci isto vazi i za hrvate iz bih.Tako vi nastavite da pjevate borbene ali nist se u vasem zivotu nemjenja[BOSANCI].Moj vam je prijedlog da ostanete pravoslavci ili katolici jer to vam je vjera a sto prije prihvatite da ste BOSANCI I Herc.to ce vam biti lakse u zivotu.
Meho,vi ste u pravu sto se tice optuzbi da su vehabije izmedju ostaloga djecu ucile po planu i programu druge drzave,jer po toj logici bi trebalo optuziti sve skole koje rade na teritoriji federacije po hrvatskome odnosno u manjem entitetu koje rade po srbijanskome planu i programu.
Ovo me neodoljivo podsjeca na baska crnci,baska bijelci
PITANJE ZA GOSP: GRETU KUNA NA NJEN U GORE TEKSTU KOMENTAR: DA LI MUZ I ZENA KOJI SU RAZLICITE NACIONALNOSTI A JOS UVIJEK ZIVE ZAJEDNO A IMA IH VISE I TO JE ISTO STVARNOST BIH ZIVE POD JEDNIM KROVOM A SPAVAJU U ODVOJENIM SOBAMA; TO JE SAMO GLUPOST ZA KOJU GOSPODJA KORISTI DJECU ZA NEKE NJOJ SLICNE POLITICARE DA DJECA BUDU ODVOJENA AKO TREBA I AKO STE ZA NACIONALNI PREDMET NEKA BUDE KAO U DISTRIKT BRCKO STA IMA VEZE I RJESEN PROBLEM BUDALASTINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Šta će škola nama bošnjacima?????\' Nama trebaju pojasevi sa dinamitom. BiH4EVER
sta se ti gore bunis protiv slike? u vecini skola narocito u provinciji je upravo ovako stanje.
Ja nisam završio školu, ali sam pametan ko konj. BiH4EVER