Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SF SN drugovi.
Na kraju ce ispasti da su Madjarska, Rumunija, Poljska, Estonija i ostale istocnoevropske buranije bile na strani antifasizma (a nisu), a nase buranije koje su se iskotile iz velike Jugoslavije, bile na strani fasizma. Sto ti je zivot.
Đe je alija bio 27 jula 1941?!
Malo drukcija povijest: Od prijeratnih oko 1 000 vjernika župe Bos. Grahovo, kraj Drugog svjetskog rata dočekalo ih je na ognjištima samo nekoliko desetaka. Odmah nakon izbijanja partizansko-četničkog ustanka u zapadnoj Bosni 27. srpnja 1941. sa župnikom don Jurjem tih je dana ubijeno više od 200 žena, djece i muškaraca Hrvata, župljana Bosanskog Grahova u selima Obljaj, Korita, Luke, Ugarci, Crni Lug i dr.