Potpisan ugovor
32

Skok sa Starog mosta postao dio atraktivne turističke ponude za posjetioce Mostara

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Skok sa Starog mosta postao dio atraktivne ponude za posjetioce Mostara, nakon što su Grad Mostar i Klub skakača u vodu "Mostari" sklopili ugovor o partnerstvu kojim se uređuju njihovi međusobni odnosi o uvođenju Mostar Pass turističke kartice.

Ugovor o partnerstvu, u skladu sa Odlukom mostarskog Gradskog vijeća o uvođenju Mostar Pass turističke kartice potpisali su gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Kluba skakača u vodu "Mostari", Lorens Listo .

Lorens Listo i Mario Kordić
Lorens Listo i Mario Kordić

Oni su svojim potpisima zagarantovali da će turisti koji dolaze u Mostar imati mogućnost uživo gledati adrenalinski skok u Neretvu, sa nadaleko poznatog UNESCO-ovog spomenika i taj događaj snimiti za trajna sjećanja i društvene mreže.

Ugovorom koji je sklopljen u Mostaru garantuje da će Klub skakača vodu "Mostari" učestvovati u Pass turističkoj kartici dajući usluge koje ulazi u Pass ponudu, tako što će orgnizovati izvođenje atraktivnog skoka sa Starog mosta za turiste koji dolaze u taj grad.

Podsjetimo da je za veliki broj posjetilaca Mostara poseban doživljaj gledati skok sa Starog mosta, kako zbog osjećaja i adrenalina koji izazivaju hrabri mostarski skakači, tako i zbog činjenica da bi mostarski skokovi sa Starog mosta, kao svojevrsni fenomen, trebali biti uvršteni pod zaštitu UNESCO-ove nematerijalne baštine.

Ugovor traje godinu dana od dana potpisivanja, a izvođenje skoka sa Starog mosta se obavlja od 28. augusta do 10. oktobra 2023. godine i od 1. aprila do 28. augusta 2024. godine u sklopu proširene ponude za turiste u tom gradu.

Mostar Pass kartica se nalazi na online platformi prema kojoj će korisnik nakon kupovine dobiti svoju potvrdu u formi QR codea koji će biti moguće očitati na ulazima u objekte koji se nalaze u turističkoj ponudi.

Očekuje se da će modernizacija ponude u Mostaru povećati kvalitetu usluge i jednostavniju dostupnost zanimljivih i atraktivnih sadržaja za sve posjetioce, kojih je iz godine u godinu sve veći broj u turističkom biseru naše zemlje.