|

FOTO
/
Skinuta zastava Srbije na istočnom izlazu iz Sarajeva

Skinuta zastava Srbije na istočnom izlazu iz Sarajeva
3
A
Anadolija
17.1.2013. u 11:08
115
komentara
3

dijeljenja
Skinuta zastava Srbije na istočnom izlazu iz Sarajeva Foto: Anadolija
Radnici "Romanijaputeva" sa Sokoca skinuli su jutros zastavu države Srbije i na istočnom izlazu iz Sarajeva, prema Jahorini, uz tablu s natpisom "Dobro došli u Republiku Srpsku", te postavili novu zastavu Republike Srpske.
Fotoreporter agencije Anadolija (AA) snimio je jutros novu zastavu spomenutog bosanskohercegovačkog entiteta na lokaciji gdje se proteklih dana nalazila zastava države Srbije.

Ovim je ispunjeno obećanje tehničkog direktora "Romanijaputeva" Dragana Buloščića, koji je za AA najavio da će zastava države Srbije biti skinuta kada stigne nova zastava RS-a.

Buloščić je tvrdio da zastava Srbije nije smišljeno postavljena u cilju političke provokacije, već da je došlo do zabune. Naime, u magacinu sokolačkih "Romanijaputeva", navodno, više nije bilo zastava RS-a, pa je uoči praznika postavljenja zastava susjedne države.

Foto: Anadolija Foto: Anadolija

Zastava Srbije je postavljena kada su radnici popravljali tablu s dobrodošlicom u RS, a koja je u decembru 2012. godine bila oštećena.

Postavljanje zastave države Srbije na izlazu iz Sarajeva izazvalo je interes javnosti u cijenom regionu.

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen nazvao je taj čin provokacijom, a državni zastupnik Šemsudin Mehmedović zatražio da se odgovorni uhapse i kazne.
Prijavi grešku


Komentari (115)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...