|

Postavili zastavu Srbije u Istočnom Sarajevu jer "druge nije bilo u magacinu"

Postavili zastavu Srbije u Istočnom Sarajevu jer "druge nije bilo u magacinu"
14
A
Anadolija
15.1.2013. u 15:46
68
komentara
14

dijeljenja
Postavili zastavu Srbije u Istočnom Sarajevu jer "druge nije bilo u magacinu"
Zastava države Srbije na istočnom izlazu iz Sarajeva, prema Jahorini, uz tablu s natpisom "Dobro došli u Republiku Srpsku", bit će sutra uklonjena, potvrdio je za agenciju Anadolija tehnički direktor preduzeća Romanijaputevi' Dragan Buloščić.
Buloščić je priznao da su radnici ''Romanijaputeva'' postavili zastavu države Srbije na ulaz u Republiku Srpsku.

''Riječ je o nesporazumu. Početkom decembra bila je potpuno uništena i srušena tabla s natpisom "Dobro došli u Republiku Srpsku". Radnici su uoči praznika došli da poprave tablu s natpisom pa su postavili i novu zastavu. Ta zastava je postavljena jer u magacinu nije bilo druge, a kako bi je odmah zamijenili. Zastava će biti zamijenjena. Mislim da će sutra doći nove zastave. Ponavljam, riječ je o nesporazumu, jer drugih zastava nije bilo'', rekao je Buloščić za Anadoliju.

Buloščić je dodao da gotovo niko nije objavio vijest o tome da je srušena tabla s natpisom "Dobro došli u Republiku Srpsku", a da su svi reagirali na postavljanje zastave Srbije, što smatra neprimjerenim.

Postavljanje zastave države Srbije na izlazu iz Sarajeva izazvalo je interes javnosti u cijenom regionu.

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen nazvao je taj čin provokacijom, a državni zastupnik Šemsudin Mehmedović zatražio da se odgovorni uhapse i kazne.
Prijavi grešku


Komentari (68)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...